PROBRANO DRUŠTVO

Markić i Kordić gosti Thompsona u Čavoglavama

05.08.2014 u 19:32

  • +4

Okupljanje za feštu u Čavoglavama

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Bionic
Reading

Više tisuća ljudi okupilo se tijekom dana u Čavoglavama na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, gdje se večeras očekuje veće mnoštvo na tradicionalnom koncertu

Proslava je počela prijepodne u župnoj crkvi sv. Ilije u Kljacima, gdje se služila sveta misa. Organizatori na čelu s pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom su nakon mise u župnoj crkvi otišli na kavu u Knin, nakon čega su se vratili u Čavoglave gdje se cijeli dan održava kulturno- umjetnički i sportski program.

Nastupaju tamburaši i brojni KUD-ovi, ne samo iz Hrvatske već i iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske te Njemačke. Među ostalima su se isticali pripadnici viteške udruge 'Kumpanija' iz Smokvice na Korčuli, kao i defile nekoliko stotina bikera iz cijele Hrvatske koji su svoje motocikle vozili na relaciji Drniš-Čavoglave. U Čavoglave je danas iz srednje Bosne pješice stigla skupina Thompsonovih prijatelja.

Mjesto je lijepo okićeno, na svakoj se kući vijori hrvatska zastava, a zasad nisu primijećene osobe s ustaškim i drugim zabranjenim obilježjima. Iako je jedno vrijeme padala kiša, to nije omelo brojne posjetitelje koji su se zabavljali prateći program proslave u kojem prednjače malonogometne utakmice, pri čemu se s vremena na vrijeme odmore u brojnim montažnim kafićima na 'iću i piću'.

U Čavoglavama je i dosta policije koja sve snima kamerama. Ove godine je novost puno veće i šire parkiralište za posjetitelje, zbog čega je osjetno manja gužva u mjestu.

Središnji dio proslave započinje večeras u 21 sat ispred crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama, gdje će se održati veliki koncert na kojem će nastupiti Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Opća opasnost i Miroslav Škoro, nakon kojega se očekuje i spektakularni vatromet.

Među viđenijim gostima i ove je godine prisutan šibenski biskup Ante Ivas, čelnica građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić, bivši čelnik HR Herceg Bosne i donedavni haški zatvorenik Dario Kordić

Proslava u Čavoglavama, u organizaciji Marka Perkovića Thompsona i njegovih prijatelja, održava se 11. godinu zaredom.