KRAJ DRAME U NJEMAČKOJ

Mario F. uhićen, 11-godišnja lisa oslobođena

06.01.2012 u 15:00

Bionic
Reading

28-godišnji Mario Freiherr koji je oteo 11-godišnju djevojčicu Lisu, kćer svoje bivše djevojke, uhićen je u Berlinu, a djevojčica je oslobođena

Marija Freiherra, za koga se najprije sumnjalo da je Hrvat jer je jedno vrijeme boravio u hrvatskom dječjem domu, policija je uhitila ispred zgrade u Berlinu nakon dojave svjedoka koji su prepoznali 'ljubavni par' koji je od 16. prosinca nestao bez traga iz grada Leipziga.

Djevojčici Lisi Mario je pisao ljubavna pisma iz kojih je bilo jasno da se radi o bolesnoj osobi. Njemačka javnost šokirana je postupanjima policije koja je tek tri tjedna nakon što je Mario oteo Lisu, objavila podatke o njegovu automobilu. Također, tek je jučer policija dala nalog za uhićenje Marija Freiherra. Nakon te objave trebao je samo jedan dan da se otmičar uhiti, a 11-godišnja djevojčica Lisa oslobodi, piše Večernji list.

Zanimljivo kako se djevojčića od novinara nakon pronalaska skrivala ispod šilterice na kojoj je natpis 'Croatia' a preko lica je navukla šal sa šahovnicom.