IZ VELIKE LUDINE U BRUXELLES

Marijana Petir na listi HDZ-a za EU parlament?!

14.01.2014 u 09:47

Bionic
Reading

Iako su iz HDZ-a najavljivali da se njihova lista za izbore za Europski parlament neće mnogo mijenjati u odnosu na prošlu godinu, doznajemo da će ipak biti iznenađenja. Tako bi, kažu izvori Jutarnjeg lista, prema zadnjim razgovorima Kolinda Grabar Kitarović definitivno trebala biti nositeljica liste.

'Dogovori su pri kraju i vrlo su male mogućnosti da se plan s Kolindom promijeni', potvrdio je danas izvor iz stranke i otkrio još jedno novo ime na listi HDZ-a i njihovih partnera - ono Marijane Petir iz HSS-a, koja bi, navodno, trebala dobiti šesto mjesto na listi. HDZ je, naime, dao jedno mjesto HSS-u, a na tome da Petir bude kandidat inzistira, tvrdi izvor iz HSS-a, njihov predsjednik Branko Hrg.

Neki u HSS-u nisu zadovoljni Hrgovim odabirom jer Petir ne uživa previše simpatija u javnosti, a i na zadnjim je lokalnim izborima doživjela pravu katastrofu kad nije uspjela postati načelnica male Općine Velika Ludina.


Drugo i treće mjesto HDZ-ove liste je za Dubravku Šuicu i Andreja Plenkovića. Iako još nije poznato tko će od njih na koje mjesto, naši izvori kažu da bi Šuica ipak mogla biti druga s obzirom na to da je potpredsjednica stranke, da je prošle godine nosila listu, te da se sa 111 nastupa pokazala kao najaktivnija hrvatska europarlamentarka, piše Jutarnji list

Svojevrsno iznenađenje je to što bi se HDZ-ovac Davor Stier, koji je prošle godine bio treći, mogao naći tek na sedmom mjestu liste, čime mu je prolaz gotovo nemoguć, osim ako se ne dogodi čudo s preferencijalnim glasovima.

Više pročitajte ovdje