16 MU JE GODINA TEK

Maloljetni Sirijac ilegalno prešao hrvatsku granicu

29.06.2012 u 20:24

Bionic
Reading

Policijski službenici su jutros, oko 9,05 sati na autocesti u blizini Sikirevaca zatekli mlađu mušku osobu, državljanina Sirije bez dokumenata, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska

Utvrdili su da je riječ o 16-godišnjem državljaninu Sirije, koji je 27. lipnja u noći, ilegalno pješice prešao državnu granicu nedaleko od graničnog prijelaza Bajakovo – Batrovci.

Na teritoriju Republike Hrvatske, kako se navodi, pronašao je bicikl, kojim se nastavio kretati autocestom prema zapadu.

U postupanje prema maloljetnom strancu uključen je Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, a obaviješteno je i Diplomatsko-konzularno predstavništvo njegove zemlje.


Policija navodi kako je obzirom na prekršaj iz Zakona o strancima protiv 16-godišnjaka donijela rješenje o protjerivanju, uz zabranu ulaska i boravka na teritorij Republike Hrvatske u trajanju od dvije godine.

Također je nadležnim tijelima Republike Srbije uputila zahtjev sukladno Sporazumu o predaji i prihvatu osoba za readmisiju, stoji u priopćenju.