SLUČAJ KAPA

Maleš došao na razgovor u policiju

18.05.2011 u 14:53

Bionic
Reading

'Ne bih išao tako daleko', odgovor je splitskog dogradonačelnika Jure Šundova na pitanje čeka li novog predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša smjena ukoliko bude sankcioniran zbog fotografije na kojoj pozira s ustaškom kapom na glavi. Šundov, kao predstavnik većinskog vlasnika kluba, kazao je da fotografija 'nije primjerena' te da 'svi imaju neke faze u mladosti kad čine neke stvari bez razmišljanja'

'Gospodin Maleš javno se ispričao svima koje je povrijedio, izrazio je žaljenje i ja mu ne bih oduzimao šansu u Hajduku', kazao je Šundov.

Sam Maleš u prijepodnevnim satima pristupio je na razgovor u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, gdje se nalazi u ovom trenutku. Ispitat će ga djelatnici krim policije koji će nastojati utvrditi postoje li obilježja kaznenog ili prekršajnog djela, a izvještaj će potom proslijediti na obradu Državnom odvjetništvu.

Za isticanje protuzakonitih obilježja po zakonu je predviđena novčana ili zatvorska kazna, no teško da bi sankcije Malešu mogle biti drastične jer su one predviđene za osobe koje 'u većim količinama proizvode, uvozi, izvozi, posjeduje te javno čini dostupnim ovakve materijale'. Malešova fotografija očigledno je privatnog karaktera, a evidentno je i da on sam ništa nije učinio kako bi je distribuirao.