AKCIJSKE CIJENE

Makarani se nadaju da će ovoga vikenda popuniti prazne krevete

20.07.2013 u 14:12

Bionic
Reading

Treći srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane veće ljetne smjene turista kojih je više u dolasku nego u odlasku, a na cijelom Primorju smjena gostiju se uspješno obavlja s manjim gužvama u cestovnom, autobusnom i trajektnom prometu

'Ovo je prvi veliki vikend nade za cijelu turističku sezonu, koji će najaviti ovogodišnju sliku ljeta', kazao je jutros novinarima direktor makarskog turističkog ureda Jure Brkan, a isto su potvrdili i direktori turističkih ureda u Brelima i Baškoj Vodi Valentina Vitković i Ante Jurišić.

Inače, na Makarskom primorju ima slobodnih mjesta u svim vrstama smještajnih objekata. Prema informacijama iz hotelskih kuća, koje ovih dana imaju nešto veću popunjenost od 80 posto te ugošćuju oko 10.000 gostiju, i dalje su na snazi akcijske cijene 'last minute' ponude kako za alotmanske tako i individualne goste.

U turističkim uredima kažu da od ovoga vikenda očekuju da će na Makarskom primorju boraviti oko 44.000 domaćih i stranih gostiju.

Inače, smjena turista na Makarskoj rivijeri danas prijepodne teče s manjim gužvama u cestovnom, autobusnom i trajektnom prometu.

Na državnoj cesti D8 promet je znatno pojačan, vozi se uglavnom u kolonama bez zastoja i ograničenja. Na prometnici od autoceste kroz tunel Sveti Ilija do Jadranske magistrale kod Baškog Polja kraće su isprekidane kolone vozila. Na putnom pravcu Šestanovac–Dupci nema zastoja ni gužvi u prometu kao ni na cesti Makarska-Vrgorac, iako je promet pojačan.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska - Sumartin na otoku Braču plovi prema redu plovidbe i nema čekanja na ukrcaj.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, bile su tri izvanredne plovidbe, a čekanje na ukrcaj je do sat vremena, doznaje se u ispostavi riječkog brodara u Drveniku.

Iz Sućuraja na otoku Hvaru informiraju kako su brojniji automobili u dolasku od odlaska s otoka pa se na ukrcaj čeka do četrdesetak minuta.

Autobusi stižu u Makarsku uglavnom puni i s dvadesetak minuta zakašnjenja, kažu na makarskom autobusnoj stanici dodajući kako slobodnih mjesta uglavnom ima za sve putne pravce, uvedeni su i dodatni autobusi, a dnevno na makarsku autobusnu stanicu u dolasku i odlasku je više od stotinu autobusnih linija.