MALO SE STRPITE

Magle će biti sve manje, a sunca sve više!

01.03.2013 u 09:53

Bionic
Reading

Magla, koja u petak ujutro još dominira kopnenim krajevima Hrvatske, osobito nizinskim, tijekom dana bi se trebala razbiti nakon čega se očekuje djelomice sunčano vrijeme. Na Jadranu će posvuda biti sunčano, najavljuju prognostičari

Za vikend nas očekuje nastavak stabilnog vremena koje će potrajati i u prvim danima slijedećeg tjedna.

U subotu ujutro u unutrašnjosti je još mjestimice moguća magla ili niska naoblaka, no dan će u cijeloj Hrvatskoj ipak biti sunčan, na Jadranu i vedar, a u kontinentalnim predjelima s promjenjivom naoblakom. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će uglavnom biti od -5 do 0°C, a na Jadranu od 2 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11°C, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U narednim danima posvuda će biti sunčano sa sve manje oblaka. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na Jadranu će nakon slabog vjetra u petak, u noći na subotu zapuhati umjerena do jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima. Bura će postepeno slabiti do utorka kada se očekuje slabo do umjereno jugo.

Temperature će i dalje biti bez većih promjena. Jutarnje će se u unutrašnjosti uglavnom kretati od -5 do 0°C, a na Jadranu od 2 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti između 6 i 11°C, a na Jadranu od 11 do 16°C.

Nova promjena vremena očekuje se sredinom sljedećeg tjedna kada će nad našu zemlju ponovno doći naoblačenje s kišom, ali i nešto višim temperaturama, osobito onim jutarnjim. Ovakvo oblačnije vrijeme moglo bi potrajati do kraja sljedećeg tjedna.