GAMEREPORT

MAG - multiplayer eksperiment

05.02.2010 u 16:26

Bionic
Reading

Isprobajte ovaj svojevrsni multiplayer eksperiment u kojem može igrati do čak 256 igrača

Svaki ljubitelj mrežnih FPS-ova ovoj bi igri trebao posvetiti dužnu pažnju! Posjedovao Playstation 3 konzolu ili ne te bez obzira na to slaže li se s tezom da se i na konzolama daju igrati mrežne pucačine. Naime, MAG je inovativni i zanimljiv eksperiment koji nam nudi mogućnost igranja na mapama koje imaju do 256 igrača. Ova visoka brojka oko MAG-a je podigla prašinu puno prije nego što se uopće pojavio na tržištu. Svi su se pitali kako će i hoće li to uopće funkcionirati. Pa funkcionira li?

 

S tehničkog aspekta, uglavnom da. Istina, MAG-ovi serveri i dalje dijele neke probleme koji su mučili i MAG betu. Prilikom testiranja, nekoliko puta nam je pukla veza. Pod time ne mislimo na povećanje pinga koje bi 'zatrzalo' pomicanje drugih igrača, već na kompletno pucanje veze i izbacivanje sa servera. Vrlo neugodna stvar koja nam je uzela puno experience bodova. Da, baš kao i u Modern Warfareu 2, i ovdje skupljate bodove kojima otključavate napredniju opremu i kupujete nove skillove (u MW2 to se zvalo perkovi). No vjerujemo da će budući patchevi ispraviti ta izbacivanja i da će sve biti ok. Uglavnom, igra radi, a grafika i nije toliko loša. Naime, bilo je jasno da će zbog masovnosti cijele stvari morati biti učinjeni neki vizualni kompromisi. No kako kažem, oni i nisu toliko uočljivi.

 

Okej, no što je s taktikom. Korištenje taktike i timsko igranje je barem na papiru bilo nužnost. Suparničke vojske raspoređene su u podkategorije i jedinice od kojih je najmanji odred sa osam vojnika. Nadalje, same misije zahtijevaju poštivanje nekakvoga reda, a tu je i mogućnost dobivanja zapovjedničkih pozicija. Nažalost, od ovog teoretskog reda u praksi je sve često odlazilo u totalni kaos. Vojnici nisu slušali zapovjedi svojih nadređenih, već su radili po svome. Stoga se nameće zaključak - konačni sud o MAG-u moći će se donijeti tek nakon mjesec, dva, dok se ljudi priviknu na njegovu specifičnu mehaniku i, nadamo se, počnu nešto ozbiljnije kooperirati.

 

MAG - inovativna mrežna pucačina sa čak 256 igrača