HDZ-OVA KANDIDATKINJA

Mađerić podržala inicijativu 'U ime obitelji'

15.05.2013 u 16:56

Bionic
Reading

HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Margareta Mađerić obišla je danas naselja Vidovec i Markuševec, gdje je, u povodu Međunarodnog dana obitelji, pozvala "sve zagrebačke obitelji koje drže da je brak jedino zajednica žene i muškarca, da podrže akciju, građanske inicijative 'U ime obitelji'", priopćeno je iz HDZ-a.

Mađerić je poručila da "obiteljski paket HDZ-a '5x5' za pet puta bolji Zagreb uključuje mjere i reforme postojećih gradskih ureda i ustanova koje bi trebale brinuti o kvaliteti života svih članova zagrebačkih obitelji" te da stranka jednaku pažnju posvećuje potrebama i interesima svih dobnih skupina.

"Obiteljskih paket uključuje osnivanje gradskog ureda za obitelj i ureda za umirovljenike. Potrebno je povećati naknade za svako novorođeno dijete i subvencije za opremu i dječju hranu, izgraditi dovoljan broj dječjih vrtića u svakoj gradskoj četvrti kroz privatno-javno partnerstvo te uvesti dodatne olakšice za njihovo plaćanje, provesti potrebne adaptacije na osnovnim školama u kojima je to moguće ili izgraditi nove osnovne škole s ciljem podizanja kvalitete provođenja nastave i provođenja nastave u jednoj smjeni. Sniziti cijene ZET-ovih pokaza za srednjoškolce i studente i uvesti zonsku kartu", rekla je Mađerić.

Obećala je i pomoć obrtnicima i malim i srednjim poduzetnicima da ponovno pokrenu svoje poslovanje i "rasterete se visokih prireznih davanja i preskupih režija".

Mađerić je ocijenila da se nebriga za ravnomjeran razvoj gradskih četvrti očituje u nedostatku razvojnih i komunalnih projekata u rubnih dijelovima grada.

"Konkretno, u Vidovcu i Markuševcu veliki je broj kućanstava koji nemaju priključak na pitku vodu i kanalizaciju, nemaju uređene prometnice, nedostaju nogostupi i uređene i obilježene biciklističke staze", ustvrdila je Mađerić te istaknula da Gradska četvrt Podsljeme obiluje zelenilom i šumom te da je potencijal prirode moguće iskoristiti za uređenje izletišta i dodatnih zabavnih sadržaja.