NAKNADNA PAMET

Mađarska reporterka se ispričala: 'Mislila sam da sam napadnuta'

11.09.2015 u 09:49

Bionic
Reading

Mađarska reporterka koja je zgrozila svijet podmetanjem nogu sirijskim izbjeglicama ispričala se za svoj postupak, napomenuvši kako je mislila da je meta napada te da se mora obraniti

Mađarska reporterka Petra Laszlo koja je podmetanjem nogu sirijskim izbjeglicama izazvala zgražanje diljem svijeta ispričala se u pismu desno orijentiranim dnevnim novinama Magyar Nemzet, napomenuvši kako je pomislila da je na meti napada te da se mora obraniti.

'Kamera je snimala, stotine migranata su probile policijski kordon, a jedan od njih se zaletio prema meni i ja sam se preplašila', napisala je Laszlo.

'Onda je nešto puklo u meni… pomislila sam da sam napadnuta i da se moram braniti. Nije lako donijeti dobru odluku kada su ljudi u panici', pokušala se obraniti Laszlo, dodajući kako je još uvijek u šoku od incidenta te da ne može vjerovati što je napravila, ali istodobno poričući optužbe za rasizam.

Sada već bivša novinarska mađarske televizije N1TV prihvatila je u pismu odgovornost za svoje postupke, ali tvrdi da nije bezosjećajni rasist koji udara djecu.

'Ne zaslužujem to da se protiv mene pokreće politički lov na vještice niti da mi prijete smrću', zaključila je Petar Laszlo u svojem pismu koje su prenijele sve agencije.

Reporterka će se, podsjetimo, suočiti s kriminalističkom istragom zbog ovog napada. Mađarske oporbene stranke Egyutt-PM i Demokratska koalicija zatražile su optužnicu protiv bezosjećajne novinarke, a valja napomenuti da je za takav napad u Mađarskoj predviđena zatvorska kazna u trajanju do pet godina.