IZBJEGLIČKA KRIZA

Mađarska putnicima osigurava alternativne pravce do Budimpešte

03.09.2015 u 12:35

Bionic
Reading

Mađarska će vlakove za Budimpeštu koji stižu iz Češke i Slovačke zaustavljati na granici u radu Szobu, objavile su u četvrtak željeznice Češke i Slovačke, i putnicima će se nakon toga osigurati alternativni prijevoz do glavnog grada Mađarske

Mađarska će vlakove za Budimpeštu koji stižu iz Češke i Slovačke zaustavljati na granici u radu Szobu, objavile su u četvrtak željeznice Češke i Slovačke, i putnicima će se nakon toga osigurati alternativni prijevoz do glavnog grada Mađarske.

Češka i slovačka tvrtka u zasebnim su priopćenjima objavile da su ih Mađarske željeznice izvijestile o toj odluci i tome da će se putnicima kroz Mađarsku osigurati drugi način prijevoza do Budimpešte.

Mađarska policija u četvrtak je dozvolila stotinama migranata ulazak u glavni budimpeštanski kolodvor u kojem su se ukrcali u prazni vlak. Vlasti su objavile kako su otkazani svi vlakovi za zemlje Zapadne Europe, no agencija Reuters javlja da je vlak pun migranata napustio kolodvor i krenuo za Sopron u blizini austrijske granice.

Austrijska policija u međuvremenu je objavila kako neće kontrolirati izbjeglice koji stignu u glavni austrijski grad niti će ih registrirati i dozvolit će im da nastave s putovanjem prema drugim odredištima.

'Ono što sigurno ne možemo učiniti je pregledavati sve te ljude koji prolaze, utvrđivati njihov identitet ili ih čak i uhititi - to ne možemo učiniti i nemamo takvih planova', kazao je načelnik bečke policije Gerhard Puerstl.