INVESTICIJA OD DVA MILIJUNA EURA

Macola gradi kamp s 14 drvenih kućica i bazenom

19.09.2013 u 09:53

Bionic
Reading

Da je područje Like zahvalno područje za investiranje, možda najbolje zna poznati ugostitelj i gospodarstvenik Željko Orešković Macola. Osim hotela i drvenih kućica koje trenutačno radi, Orešković je krenuo u izgradnju kampa kraj starog motela u Grabovcu, objekta koji je izgrađen davne 1970. godine. Teren kraj motela idealno je područje za kamp, tu je 5,5 tisuća četvornih metara površine gdje će se izgraditi kamp sa 100 mjesta

Pripremni radovi na zemljištu već su u tijeku, radi se kanalizacija, struja, voda, temelji za kućice. Kad to bude gotovo, niknut će 14 drvenih objekata u kome će gosti spavati, sagradit će se i restoran, centralni sanitarni čvor za sve goste kampa, i što je posebno važno naglasiti kamp će dobiti bazen kako bi turisti mogli u njemu uživati tijekom ljetnih mjeseci, piše Novi list

Na ukupnoj površini sagradit će se malo drveno naselje, a prema riječima Marka Oreškovića, sina Macole, sve bi trebalo biti gotovo za dva mjeseca. Kad se pozavršavaju svi poslovi oko iskopina i postavljanja instalacija, onda će se prijeći na drvene radove, a to ide brzo. Dva uigrana tima radnika taj će posao završiti u 15 dana. Drvo ćemo pripremiti u našim radionicama, samo se na terenu mora složiti prema projektima, kaže Orešković.

Kako ide zima i predstoje dani s nepovoljnim vremenskim prilikama, kod radova mora se računati i na malo »lufta«. No, investitori vjeruju da će sve biti gotovo do proljeća kada će novi kamp primiti prve goste. Teren u Grabovcu je velik pa Orešković ima u planu, u sastavu kampa, izgraditi još 17 drvenih vila koja će svaka imati svoj bazen. Ti su radovi planirani za iduću godinu. Što se tiče financija, Orešković je uložio vlastita sredstva, a dobili su i kredit od HBOR-a u visini milijun eura, pa ukupna investicija iznosi više od dva milijuna eura.

Grabovac je ličko mjesto gdje ima dosta posjetitelja, a posljednjih godina otkrili su ga i brojni turisti koji idu prema Plitvičkim jezerima, pa gradnja kampa i drvenih vila svakako imaju smisla i opravdanja. Marko Orešković naglašava da im je gradnja drvenih kuća za sada bio glavni posao i pun pogodak, jer osim što trenutačno rade na jednoj velikoj kući u Samoboru, imaju puno interesa i upita koji dolaze iz inozemstva, prvenstveno iz Švicarske i Francuske.