SLOMILA GA VIROZA

Luka Bebić završio u bolnici

13.01.2009 u 09:19

Bionic
Reading

Zdravlje predsjednika Sabora Luke Bebića teško je narušeno ustrajnom i jakom virozom pa je šef parlamenta ovih dana hospitaliziran u jednoj od zagrebačkih bolnica. Njegovi stranački kolege jučer nisu željeli otkriti u kojoj je Bebić bolnici i koliko dugo, ali potvrdili su nam vijest i objasnili kako Bebić već tjedan dana leži 'jer mu se iskomplicirala viroza, praćena visokom temperaturom.

Premijer Ivo Sanader o bolesti je predsjednika Sabora izvijestio i koalicijske partnere iz HSS-a i HSLS-a, okupljene na sastanku povodom godišnjice sastavljanja Vlade, kako bi ispričao Bebićev nedolazak. U posljednjih tjedan dana Bebić je otkazao već tri važne obveze, piše Novi list   

Iako je najavio svoj dolazak, prošloga utorka nije se pojavio na tradicionalnom domjenku Srpskog narodnog vijeća u povodu pravoslavnog Božića, a predsjednik SNV-a Milorad Pupovac kazao je kako se Bebić ispričao zbog bolesti. Tri dana nakon toga, Bebić je propustio i sastanak s Josephom Daulom, predsjedavajućim grupacije Europske pučke stranke – Europskih demokrata u EP-u. Jučer ga je, pak, na najavljenom susretu s talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem zamijenio potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

U HDZ-u se nadaju da će Luka Bebić pod brižnom paskom liječnika brzo preboljeti virozu, ali zabrinuti su jer je šef parlamenta već u ozbiljnim godinama, ušao je u 72., pa je njegovo zdravlje osjetljivije.

– Luka je ipak već čovjek u godinama i osjetljiv je, zadnjih mjeseci je već bio prehlađen – istaknuo je jedan od zabrinutih Bebićevih kolega, dok drugi tvrdi da se oporavak predsjednika Sabora može očekivati u vrlo skorom roku. Iako se zakompliciralo, radi se ipak o samo nešto jačoj virozi. Očekujemo da bi Luka mogao već za tri, četiri dana biti otpušten iz bolnice, kazao je jedan od Bebićevih stranačkih kolega.

Zasada nije poznato hoće li Bebićeva bolest utjecati na pomicanje termina za početak novog proljetnog zasjedanja Sabora. Ustavna stanka u zasjedanju parlamenta završava, naime, 15. siječnja, no sjednica Predsjedništva Sabora još nije sazvana, što znači da se zastupnici pouzdano neće okupiti ovoga, a vrlo vjerojatno ni idućega tjedna.
Prema neslužbenim informacijama, saborsko zasjedanje moglo bi početi tek zadnjeg tjedna u siječnju.