hercegovački poduzetnik

Lučiću određen jednomjesečni pritvor

17.11.2017 u 18:17

Bionic
Reading

Milanu Lučiću sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda danas poslijepodne odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

Lučić se vratio iz Austrije, u kojoj je bio jer mu se tamo sudi u jednom od krakova afere Hypo te se nakon toga sam predao policiji.

Milan Lučić priveden u DORH Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Tijekom današnjeg dana policija mu je pretražila automobil i stan, nakon čega je oko 14 sati doveden u USKOK na ispitivanje. Poslije toga odveden je pred suca istrage.

Zagrebački Županijski sud u četvrtak je odredio istražni zatvor Lučićevim suosumnjičenicima - stečajnom upravitelju Peri Hrkaću, sutkinji Trgovačkog suda Vesni Malenici, Hrkaćevoj tajnici Tatjani Kušec i suradniku Miroslavu Mitaku. USKOK u ovom slučaju sumnjiči i Josipa Debića koji je nakon ispitivanja u Uskoku u srijedu pušten da se brani sa slobode.

Osim zbog zločinačkog udruživanja, koje je navodno osmislio Hrkać, Uskok osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita, javlja N1.

Tvrtke kojima je Hrkać bio stečajni upravitelj navodno su oštećene za 45,7 milijuna kuna. Tužitelji tvrde da je Hrkać još 2008. povezao sutkinju, svoju tajnicu i osumnjičene direktore tvrtki kako bi iskoristio "društva u stečaju za financiranje osobnih potreba", a osumnjičeni su pritom navodno zaradili najmanje 27,5 milijuna kuna.