NJEZINA STRANA PRIČE

Lovrić Merzel: Drugima će biti neugodno, a ne meni

03.06.2015 u 10:46

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Marina Lovrić Merzel pojavila se na svom radnom mjestu dan nakon što je USKOK protiv nje podignuo optužnicu. Bivša sisačko-moslavačka županica poručila je da nije nikad bježala od novinara, da se i jučer svima javila i da razumije taj interes

'Do sada smo čuli samo jednu stranu priče, znate da je istraga kao tajna, a van su izlazile neistinite informacije. Nisam iznenađena optužnicom jer nakon godinu i pol dana svega što se događalo, a vi ste svjedoci toga, bilo je logično da u obrani onoga što se činilo nakon ovih godinu i pol dana idu i s optužnicom. Naravno da ćemo napraviti prigovor na tu optužnicu, ona je puna neistina i neargumentiranih stvari, tako da ćemo sigurno argumentirano, na osnovi dokaza i papira u daljnjem postupku dokazati da sve to što mi se stavlja na teret apsolutno nemoguće da su djela koja sam ja počinila', rekla je Lovrić Merzel.

'Nemoguće je da mi se stavlja na teret odluka koju ja uopće nisam donijela, a govorim i o Hitnoj i o cestama. Tu je odluku donijela Županijska skupština, i jednu i drugu, za ceste povjerenstvo, a ja sam potpisala odluku skupštine... Vjerujem u hrvatsko pravosuđe i dokaze koje ću podastrijeti. Dok dišem, borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima i svojim ovlastima. Drago mi je da je takozvana tajnost u istrazi završila i da se konačno mogu čuti argumenti moje strane i mojih suradnika', poručila je novinarima Lovrić Merzel.

Upitana je li joj imalo nelagodno u odnosu na birače i ljude koji joj danas osiguravaju saborsku plaću, kaže da je ona kao županica 10 godina radila po 15 sati dnevno i to su njezini birači triput honorirali na izborima.

'Možda se netko drugi ne bi pojavio pred vama niti svaki dan u Saboru nakon svega što je u javnosti bilo, ali to isto govori jednu snagu i odgovornost i da ja stojim iza onoga što sam rekla. Ne skrivam se, a svi oni koji meni pokušavaju staviti na teret, vjerujte da će to vrijeme pokazati i mislim da će biti vremena kada će drugima biti neugodno, a ne meni', kazala je.

A je li joj neugodno?

'Možete si zamisliti je li ugodno. Pa nije ugodno. Ja nisam osoba koja ne razumije situaciju u kojoj se nalazi. Moja obitelj, moja djeca, moji suradnici, moji prijatelji - ta situacija je izuzetno teška i nekad si postavljate pitanje kako to sve uopće možete i nositi. Prestrašno je da netko o vama gradi sliku sustavno na poluinformacijama, neistinama i da za to uopće ne odgovara.'

'Stvarati sliku monstruma, raskošne, bahate, ovakve, onakve, vrijeđati moju obitelj... Može se komentirati nešto što ja radim, ali kad netko tako ružno govori o vašem privatnom životu, a nikada vas nije vidio, ni popio kavu, a to čita cijela Hrvatska - pa za to nisam odgovorna ja', zaključila je Marina Lovrić Merzel.