LOV NA TURISTE

Lorencin na putovanju - od Koreje do Japana

10.11.2014 u 16:03

Bionic
Reading

S ciljem unapređenja suradnje na području turizma i intenziviranja turističkog prometa prema Hrvatskoj ministar turizma Darko Lorencin ovog tjedna posjetit će nekoliko azijskih zemalja, a posjet je započeo u Republici Koreji sastankom s tamošnjim ministrom kulture, sporta i turizma Kim Jongdeokom, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva turizma

Kako navode iz Ministarstva, Jongdeok kazao da je upoznat s velikim interesom korejskih turista za Hrvatsku, posebice za hrvatsku kulturu, čemu je uvelike pridonio popularni korejski reality show koji je sniman u Hrvatskoj, dok je Lorencin istaknuo da je osnovni cilj njegovog posjeta Koreji dodatno jačanje suradnje na području turizma.

Predstavio je i Strategiju razvoja turizma do 2020. godine kao i novi Strateški marketinški plan koji određuje marketinške aktivnosti do 2020. godine, s ciljem snažnog rebrendiranja Hrvatske kao turističke destinacije.

Lorencin se susreo i s predstavnicima korejskog udruženja turističkih agencija (Korea Association of Travel Agents - KATA) te najvećih korejskih turističkih agencija (Hanjin Travel, Hana tour, Naeil tour i Modo tour), kojima je predstavio hrvatski turizam i buduće investicije, prije svega brownfield investicije vezane uz bivšu vojnu imovinu.

S korejske se pak strane moglo čuti da je Hrvatska trenutno jedna od najpopularnijih destinacija u toj zemlji te da tamošnji turoperatori koji u svojoj ponudi imaju Hrvatsku ove godine bilježe i do 600 posto više prometa u odnosu na prošlu godinu.

Razgovaralo se i o dodatnim marketinškim aktivnostima, odnosno smjernicama za bolju promociju Hrvatske na korejskom tržištu. Većina korejskih turista idu na putovanja u trajanju od oko 12 dana te spajaju nekoliko destinacija, primjerice Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku i Hrvatsku. Pritom su im najbitnije avionske linije, i to u razdoblju od proljeća do jeseni.

Kako ih od hrvatskih destinacija najviše zanima Dubrovnik, zaključeno je kako bi bilo dobro dodatno raditi na unapređenju avionskih veza. Spomenuta je mogućnost uvođenja direktne linije s Hrvatskom ili pak uvođenje učestalijih linija iz Praga i Beča prema Zagrebu i Dubrovniku.

Lorencin je o tome razgovarao i s predstavnicima Korean Aira, prvom azijskom kompanijom koja je otvorila čarter letove u Hrvatsku u 2010. godini, čiji je potpredsjednik Keehong Woo poručio da je Hrvatska korejskim turistima još uvijek nova destinacija zbog čega će povećati i broj svojih čarter letova u razdoblju od svibnja do rujna. Ministar Lorencin je izrazio otvorenost ministarstava turizma te pomorstva, prometa i infrastrukture kako bi se razmotrile sve mogućnosti za uspostavljanje direktnog leta iz Koreje u Hrvatsku.

Osim Republike Koreje, Lorencin će ovog tjedna posjetiti i Japan i Kinu.