NAKON PRIJETNJE ODLASKOM

Lorencin: Država će pomoći Ultra festival

02.04.2015 u 14:19

Bionic
Reading

Ministar turizma Darko Lorencin u Splitu je, nakon sastanka s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, otkrio da će njegovo ministarstvo ubuduće znatno snažnije financijski podržati Ultra festival, manifestaciju koja u Hrvatsku svake godine dovodi nekoliko desetaka tisuća gostiju. Nakon što su organizatori festivala najavili da razmišljaju o njegovoj selidbi u druge europske države, Baldasar i Lorencin najavili su da će im pružiti svu moguću podršku kako bi on ipak ostao u Splitu

'Ultra festival nije top manifestacija, nego mega manifestacija koja iznimno pozitivno utječe na turizam u Splitsko-dalmatinskoj županiji i cijeloj Hrvatskoj. Zbog vezane promidžbe i izgradnje novog identiteta Split je dobio potpuno novu dimenziju', kazao je Lorencin.

Konkretni oblici pomoći zasad nisu poznati, no izvjesno je da će Ministarstvo turizma priložiti znatno više od prošlogodišnjih 600 tisuća kuna. Za usporedbu, utrka Red Bull Air Race u Rovinju dobila je milijun i pol kuna, što je izazvalo salve kritika u Dalmaciji.

Bitno nam je da se razvija partnerski odnos. Razgovarat ćemo s organizatorima i oko detaljnog plana Ultra festivala za iduće dvije godine', najavio je ministar turizma.

Baldasar je potvrdio da je pronađen način na koji podržati Ultru 'direktno i indirektno', ali nije otkrio konkretne detalje, osim da će u to biti snažno uključene splitske komunalne tvrtke.

Treće izdanje Ultra Europe u srpnju ove godine trajat će punih sedam dana, a osim tri noći na stadionu Poljud, vezani događaji trebali bi se organizirati i na otocima Braču, Hvaru i Visu.

Na susretu ministra turizma i gradonačelnika Splita razgovaralo se i uklanjanju triju brodskih olupina na Marjanu i Čiovu, koje punih mjesec dana nakon orkanske bure stoje nasukane na plažama. Najavljeno je da će se u cijelu priču uključiti Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture.

Lorencin je izrazio zadovoljstvo produljenjem turističke sezone i označio Split ključnim za uspjeh projekta 'Hrvatska 365'. Ovaj grad u prosincu je zabilježio rast za osam posto, u siječnju za 19 posto, a u veljači za 15 posto.