teretni vlak

Lord u vagonu s kukuruzom nanjušio ljude, policija spasila trudnicu i njenog supruga u Tovarniku

31.01.2020 u 13:53

Bionic
Reading

Iz vagona teretnog vlaka koji je u srijedu oko 22,50 sati na željezničkom kolodvoru u Tovarniku kontrolirala granična policija, spašen je život trudnice i njenog supruga, stranih državljana, priopćili su iz vukovarsko-srijemske policije

Policija je nakon temeljitog pregleda krenula u dodatni pregled teretnog vlaka uz policijskog psa Lorda. Pas je reagirao na vagon u kojem se prevozi rasuti kukuruz.

Policijski pas Lord spasio je trudnicu i njenog supruga koji su pokušali u Hrvatsku ući u teretnom vagonu u kojem se prevozio kukuruz Izvor: Društvene mreže / Autor: MUP TV

Vagon je otvoren unatoč neoštećenim plombama, a policija je iz rasutog kukuruza na sigurno izvukla dvije osobe. Trudnicu i njenog supruga.

Žena se nalazila u besvjesnom stanju, jedva opipljivog pulsa, dok se muškarac nalazio u nešto boljem stanju, opisuju u PU vukovarsko-srijemskoj.

U priopćenju se navodi kako je policija promptno i pravilno pružila prvu pomoć trudnici što je bilo predusno za stabiliziranje njezinog stanja te kasnijeg liječenja u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru.

Nakon što je trudnica zbrinuta, a provjereno i zdravstveno stanje njena supruga, utvrđeno je kako se radi o državljanima Palestine koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku.

Muškarac je smješten u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku, a policijski službenici mu kontinuirano prenose nove informacije o zdravstvenom stanju supruge i bebe.