NESREĆA KOD DRAGANIĆA

Lokomotiva naletjela na krdo konja

13.10.2009 u 11:35

Bionic
Reading

Na željezničkoj pruzi kod Draganića na kanalu Kupa - Kupa, lokomotiva HŽ-a je danas u 9,50 sati naletjela na krdo konja i usmrtila najmanje četiri životinje, dok je nekoliko ranjenih, doznaje se u Policijskoj upravi karlovačkoj

Nitko od djelatnika HŽ-a nije ozlijeđen, a od 9,50 sati sav željeznički promet na pruzi Zagreb - Karlovac je u prekidu.

Veterinarska inspektorica Karlovačke županije Branka Horvatić uputila je na teren veterinara, koji će utvrditi točan broj uginulih ili ranjenih konja, te im pružiti pomoć.

U telefonskoj izjavi Hini inspektorica Horvatić je rekla kako na području kanala Kupa - Kupa na temelju ugovora pravo napasanja konja ima obitelj Kate Mujkanović, a policija će utvrditi je li stradala njena stoka ili je ondje netko drugi neovlašteno napasao svoje konje.

Zbog neovlaštenog kretanja stoke veterinarska inspektorica angažirala je Stočarsku inspekciju Ministarstva poljoprivrede. Naime, na nasipu pruge uz kanal jasno je vidljivo mjesto gdje su konji probili i srušili ogradu i došli na prugu.

Na potezu 100 do 200 metara od srušene ograde na njih je naletio vlak, te dva konja potpuno pregazio, a dva u naletu odgurnuo niz nasip.

Nakon policijskog očevida, koji će utvrditi okolnosti rušenja ograde, uginule životinje će zbrinuti riječka Veterinarska stanica, ovlaštena za prijevoz i skladištenje konfiskata i lešina, rekla je veterinarska inspektorica Horvatić.