CVJETNI PROLAZ U VATRI

Lokaliziran požar na krovištu Horvatinčićevog kompleksa

24.06.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Požar koji je izbio jutros oko 11,30 sati na krovištu zgrade Hoto grupe u Varšavskoj ulici lokaliziran je dvadesetak minuta nakon dojave i sada se detaljno gasi, doznaje se u zagrebačkom Vatrogasnom operativnom centru.

Požar je obuhvatio tridesetak četvornih metara krovišta, a na teren je, na poziv radnika koji su obavljali radove na toj zgradi, izašlo 16 vatrogasaca i pet vozila.

Prema podacima Policijske uprave zagrebačke jedan je 23-godišnji radnik u požaru opečen, no nije riječ o težim ozljedama i odbio je liječničku pomoć.

Šteta i uzrok požara znat će se nakon očevida.

O svemu se priopćenjem oglasila i Hoto grupa.

'Tijekom izvođenja građevinskih radova na krovištu Varšavske 6 došlo je do manjeg zapaljenja drvene krovne konstrukcije. Zapaljenje je odmah sanirano intervencijom vatrogasne službe. Manji požar nije prouzročio ozlijede osoba niti je uzrokovao značajniju materijalnu štetu. Također, sigurnost posjetitelja trgovačko-poslovnog centra Cvjetni niti u jednom trenutku nije bila ugrožena.Radovi na rekonstrukciji gradilišta u Varšavskoj 6 izvode se sukladno postojećim dozvolama i projektnoj dokumentaciji. Hoto grupa će kao odgovoran investitor u najkraćem roku putem nadzorne službe utvrditi odgovornost podizvoditelja radova te će poduzeti sve mjere radi utvrđivanja odgovornosti od strane glavnog izvoditelja radova', stoji u priopćenju u kojem se podsjeća da je ovo prvi ovakav događaj u dvije godine od kada je gradilište aktivno.