NEMA DIMA, ALI IMA VATRE

Ljutiti pušač ugrizao zaštitara

12.04.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Tek nakon što je Zakon o zabrani pušenja ponovo stupio na snagu, počeli su prvi i 'problemi u raju'. Dvojici pušača u Bjelovaru nije se svidio zahtjev zaštitara da s cigaretom izađu iz kafića pa ga je jedan od njih udario u glavu, a potom i ugrizao

U nedjelju, sat vremena iza ponoći, 39-godišnji T. H. koji radi kao zaštitar u kafiću u Bjelovaru, prišao je dvojici muškaraca te zatražio od njih da ne puše u kafiću, nego da s cigaretama izađu van iz objekta. Pijanim gostima kafića ta se ideja nije nimalo svidjela. Uz viku i galamu, 37-godišnji V. K. odbio je izići iz kafića te na zaštitara sasuo pravi rafal uvreda.

U 'borbi za svoje mjesto u kafiću' pridružio mu se zatim i njegov četiri godine mlađi prijatelj. Razjareni 33-godišnjak nije se zadržao samo na riječima, nego u je jednom trenutku zaštitara udario šakom u glavu, a potom ga i ugrizao, zarivši mu zube u lijevu nadlakticu.

Iako se stariji prijatelj potom primirio, 33-godišnji L.F . nastavio je divljati i po dolasku policije. Izvrijeđao je policajce i odbio ući u službeno vozilo, zbog čega su dečki u plavom uporabili sredstva prisile i sredstva za vezivanje. Uhićeni 33-godišnjak, kojem je u krvi izmjereno 1,72 promila alkohola, priveden je u policijsku postaju, gdje mu se pridružio i 37-godišnjak sa čak 2,41 promila alkohola u krvi.

Obojica su u policijskoj postaji zadržana do otrežnjenja, a 33-godišnjak je u dopodnevnim satima priveden prekršajnom sucu u Bjelovaru, koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu, a protiv 37-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Bjelovaru redovnim putem. Zaštitaru je savjetovano da se zbog ugriza javi liječniku.