nevrijeme i zahlađenje

Ljetnom ugođaju došao je kraj, Vakula podsjeća na topliju odjeću i opet upozorava: 'Zaštitite, zatvorite i poberite...'

17.09.2019 u 06:41

Bionic
Reading

Normalno će prometovanje od utorka do petka onemogućavati i jaka, ponegdje i olujna bura, s kojom stiže osvježenje, a ni more neće biti tako toplo kao početkom ovoga tjedna, kaže meteorolog

Kasnoljetnom ugođaju bliži se kraj! Već će u još iznadprosječno topli utorak ponegdje biti kiše, prema kraju dana i jačih pljuskova, moguće i nevremena, osobito u kopnenom području, gdje će od srijede biti i osjetno hladnije, iako ponovno i sve sunčanije, kaže Zoran Vakula za HRT.

Uz slabljenje vjetra pri tlu se povećava vjerojatnost slabog mraza pa je još jednom dobro upozoriti da 'zaštitite, zatvorite, poberite...' A naravno, i na pripremu toplije odjeće i obuće za drugi dio tjedna! I na sjevernom Jadranu su nestabilnosti moguće već u utorak, a još češće će biti u srijedu, na južnom dijelu Jadrana još i u četvrtak. Normalno će prometovanje od utorka do petka onemogućavati i jaka, ponegdje i olujna bura, s kojom stiže osvježenje, a ni more neće biti tako toplo kao početkom ovoga tjedna.

No, vjerojatno će mnoge razveseliti sve veća vjerojatnost za ponovno iznadprosječnu toplinu u posljednjem rujanskome tjednu...

Umor, razdražljivost i glavobolja

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne, što će se najprije osjetiti u zapadnim predjelima, a tijekom dana proširiti i na cijelu zemlju. Kod meteoropata je moguć umor, razdražljivost i glavobolja. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici pa im se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora.