OPTUŽBE IZ TEHERANA

Likvidaciju nuklearnog stručnjaka naručio SAD i Izrael?

12.01.2010 u 10:07

Bionic
Reading

Iransko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je kako postoje naznake da su Izrael i Sjedinjene Države umiješani u ubojstvo sveučilišnog nuklearnog znanstvenika u Teheranu u utorak, prenijela je državna televizija IRIB.

'Predistraga o terorističkom činu upućuje na trokut zla koji čine cionistički režim, Amerika i njihovi unajmljeni agenti', objavio je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova, a prenijela je televizija.

Nacionalno vijeće iranskog otpora (CNRI), kojega su Narodni mudžahedini glavna sastavnica, zanijekalo je u utorak umiješanost u ubojstvo iranskog znanstvenika i osudilo informacije iranske televizije.

'Iranski otpor osuđuje pokušaj režima mula da odgovornost za ubojstvo Masuda Alija Mohamadija prebaci na Organizaciju mudžahedina iranskog naroda (OMPI). Povezati to ubojstvo s OMPI-jem je čista besmislica', rekao je u Parizu glasnogovornik CNRI-ja.

Masud Ali Mohamadi ubijen je u utorak u eksploziji motocikla-bombe u blizini svoga stana u Teheranu, objavile su vlasti. Ubojstvo se događa u času kada Iranu prijete međunarodne sankcije zbog nuklearnog programa, a napose zbog odbijanja da prekine obogaćivanje uranija, zbog čega Zapad strahuje da Islamska Republika želi proizvesti nuklearno oružje.