ZAUSTAVITE MILANOVIĆA

Lijepa sela lijepo plivaju

02.07.2014 u 15:30

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović nastavlja šokirati javnost svojim izjavama. Posljednji u nizu verbalnih skandala pogodio nas je tijekom njegova posjeta poplavljenima u Rajevu selu i Gunji

Želeći pokazati razumijevanje za strahote koje su prošli stanovnici Gunje i Rajeva sela, ponovo je, kako bi se reklo, promašio cijelu loptu. Ljiljani Jerković koja se požalila da joj strojevi sporo izvlače vodu iz kuće i da spava kod susjede na podu, krajnje neprimjereno rekao je da je i njemu prošle godine pukla cijev u kući i da isušivanje jednostavno traje.

Milanoviću pukla cijev

Nevjerojatno je da si premijer jedne države može dopustiti da baš uvijek izvali prvo što mu padne na pamet. A od početka mandata sakupilo se toliko materijala da se premijerove izjave već vode u posebnim rubrikama nazvanima 'zoranizmi'.
Samo o poplavama u Slavoniji, koje su bez doma ostavile 5000 ljudi, Milanović je već sakupio poprilično 'zoranizama', na primjer kada je rekao da ćemo pomoć EU-a tražiti reda radi. 'Mještani poplavljenih sela morat će nešto i sami napraviti, a država je tu da im pomogne. Tražit ćemo pomoć EU-a, reda radi', kazao je Milanović neposredno nakon što je voda potopila slavonska sela.

Potom je pod udarom kritike rekordan broj puta posjetio potopljena slavonska sela te je, krajnje neprimjereno, ljudima koji ga mole da im država pomogne jer kreću od nule, kazao da 'imaju lijepo selo'.

Takve izjave samo pokazuju koliko ga je zaista briga za ljude koji su izgubili imovinu koju su cijeloga života stjecali. Možemo se samo nadati da će ga netko zaustaviti.