CEREMONIJA U PETAK

Liberland zove: Dijelimo državljanstva, dođite brodom!

30.04.2015 u 12:35

Bionic
Reading

U Liberlandu, samoproglašenoj državi na ničijoj zemlji između Hrvatske i Srbije na Dunavu, očito misle ozbiljno. Za petak planiraju proslaviti svoj prvi Dan slobode te uz fanfare podijeliti prvih 100 počasnih državljanstava. Državljanstva će biti podijeljena po principu tko prvi njegova djevojka, odnosno dobit će ih prvih 100 koji dođu u Liberland

Ipak to nije jedini uvjet - prethodno je potrebno aplicirati za državljanstvo Liberlanda i ispuniti još tri jednostavna uvjeta: da niste nacist, da niste komunist i da nemate kriminalnu prošlost. Registrirati se možete ovdje.

Također, predsjednik Liberlanda Vit Jedlička pozvao je sve svjetske predsjednike da uveličaju proslavu. Kraljeve i kraljice nije spomenuo.

Administracija Liberlanda nije poziv na proslavu ograničila samo na svoje državljane, nego bi veselu prigodu željela proslaviti sa svim ljudima dobre volje. Mrzovoljne nisu spominjali. 'Svi koji su se prijavili za državljanstvo i imaju brod su dobrodošli', poručuju. U Liberland se može samo brodom jer još uvijek nemaju slijetno-poletnu stazu pa bi bilo dobro da pronađete jedan.

'Ako nemate svoj brod, još uvijek imate cijeli dan da se snađete', naglašavaju iz Liberlanda.

Također 1. svibnja ujutro je dan u kojem će započeti s operacijama naseljavanja područja koje su proglasili svojim. Iz Liberlanda upozoravaju sve koji će se odlučiti na put da ponesu svu potrebnu opremu za preživljavanju u prirodi i imaju na umu da dolaze na vlastitu odgovornost. Garantiraju da ćete tijekom vikenda moći uživati u sjajnoj atmosferi i povijesnom trenutku.