HDZ PROZIVA VLADU

'Lex Perković' je sramotni antihrvatski i antieuropski zakon

23.08.2013 u 12:32

Bionic
Reading

HDZ je danas pozvao vladu da odgovori Europskoj komisiji, a hrvatsko zakonodavstvo vezano za europski uhidbeni nalog uskladi s europskom pravnom stečevinom, obzirom da danas istječe rok za očitovanje koji je Hrvatskoj dala Europska komisija

'Neodgovorno je i štetno što danas nemamo i ne znamo stav vlade te ne znamo hoće li uopće biti odgovoreno Europskoj komisiji", ustvrdio je potpredsjednik HDZ-a Dražen Bošnjaković na konferenciji za novinare.

HDZ-ov europarlamentarac Davor Ivo Stier mišljenja je kako je takvim ponašanjem vladajućih učinjena velika šteta Republici Hrvatskoj te da gubimo na vjerodostojnosti i povjerenju.

"'Lex Perković' je sramotni antihrvatski i antieuropski zakon, a odgovornost za njega snose oni koji su ga napisali i za njega u Saboru digli ruku", rekao je Stier dodavši kako su svi koji poznaju funkcioniranje EU mogli znati kakava će biti reakcija Europske komisije.

Vlada se, kazao je, danas mora odrediti - Perković ili Europa.

"Bez obzira na sve spinove o zastari i nezastari, jasno je da vladajuća većina u Saboru nije donijela 'Lex Perković,' onda bi Perković bio uhićen 1. srpnja 2013. To je neosporna činjenica, a sve ostalo su spinovi", ustvrdio je Stier.

U povodu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima HDZ je danas pozvao vladajuću većinu da preispita svoju odluku o ukidanju pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad Bleiburgom, poručivši kako je Bleiburg simbol stradanja u komunizmu.

"Pomirba, a ne revanšizam i ideološka mržnja, da, ali pomirba utemeljena na istini jer će to otvoriti vrata za kajanje", rekao je Stier.