POSLOVNI PUT

Leko umjesto u Vukovar ide u Katar

14.11.2014 u 16:08

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Josip Leko je u emisiji Media servisa 'U četiri oka' kazao da neće ići u Vukovar zbog službenog puta u Katar koji se planira gotovo godinu dana

'Žao mi je da neću biti 18. u Vukovaru, ali već se skoro godinu dana traže termini i poziv iz Katara je za predsjednika Sabora i jednu delegaciju vezano za hrvatska iskustva parlamentarnog razvoja, razvoja parlamentarne demokracije koju Katar želi čuti. U delegaciji ide skupina hrvatskih gospodarstvenika direktora vrlo uglednih hrvatskih firmi, od Podravke, Vindije, Zagrebmontaže, AKD-a... To je jedini razlog što ne mogu 18. biti u Vukovaru, ali sasvim je sigurno da ću iskoristiti priliku poslije posjeta Kataru ili čak i prije ako nađem mogućnosti, sutra ili prekosutra, jedan dan otići kako bi iskazao svoje poštovanje, pijetet prema žrtvama Vukovara i Vukovaru u cijelini tj. svima koji danas tamo žive u otežanim okolnostima', poručio je Leko koji ne očekuje ponavljanje prošlogodišnjeg scenarija u Vukovaru.

'Ja sam osoba koja vjeruje u demokratske vrijednosti i vjerujem da će svi građani Hrvatske poštujući žrtvu, poštujući vrijednosti koje smo usvojili u Domovinskom ratu, to su demokratski standardi, samostalnost RH, europski put, znati cijeniti to i da ćemo u okviru takvih standarda obilježiti žrtvu Vukovara i da će kolona biti potpuno jedinstvena i iskazati pijetet žrtvama Vukovara i općenito žrtvama Domovinskog rata', zaključio je Leko.