GAMEREPORT

LEGO Harry Potter: Years 1-4

07.07.2010 u 12:19

Bionic
Reading

Ovo je bez ikakve sumnje najbolja igra u popularnom igraćem serijalu LEGO! Što još čekate, zaronite u čaroban svijet Harryja Pottera

Kada se prije nekoliko godina pojavio LEGO Star Wars igraća zajednica je bila osupnuta njegovom maštovitošću i simpatičnošću. Serijal se nastavio pa smo između ostalog dobili LEGO Indianu Jonesa, Batmana, a sada je došao red i na Harryja Pottera. Premda bi sama pomisao na LEGO franšizu mogla sugerirati da se i ovdje radi o igri za klince, to nije posve točno. Istina, LEGO Harry Potter nije krvava koljačina pa je kao takav idealan za mlađe, ali će se zbog svoje šarmantnosti sigurno svidjeti i svima ostalima. Naime, igra još jednom na specifičan način pretvara scene s kino platna u LEGO virtualnost.

 

Te cut scene animacije bez ijedne linije teksta opet su tako vedre i duhovite da to nije normalno. Moramo spomenuti i najimpresivniju grafiku dosad. Igra koristi brojne efekte poput zamagljivanja fokusa virtualne kamere, sve je prepuno detalja, teksture su izrazito oštre, a animacija još jednom - odlična. Ali nemojte misliti da je Harry Potter arkadna pucačina kao što je to bio LEGO Star Wars. Ne, ovdje je naglasak na rješavanju brojnih puzzleova. Nisu preteški, ali ćete se ipak koji put pitati: 'A što sad?' No ti puzzleovi su Harryjeva glavna čar jer ćete ih rješavati mnogobrojnim čarolijama poput levitacije. Uglavnom, igra je tip-top, a detalje saznajte u videu.

LEGO Harry Potter