ZORAN MILANOVIĆ

'Laburisti nisu pravi političari nego politički profiteri u krizi'

23.03.2013 u 12:39

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović odbacio je medijske špekulacije da SDP razmišlja o prijevremenim parlamentarnim izborima 2014. godine i ustvrdio da je riječ o 'potpunoj dezinformaciji' te da mu ne pada na pamet surađivati s laburistima koje je nazvao 'kratkoročnim kriznim političkim profiterima'

'Ne pada mi na pamet izazivati prijevremene izbore. O tome nikada ni s kim nisam razgovarao', rekao je Milanović u intervjuu za Jutarnji list

Upitan da prokomentira napise o prijevremenim izborima i mogućnosti da Hrvatski laburisti postanu novi SDP-ovi strateški partneri, rekao je da bi u ovom trenutku bila teška 'konstruktivna suradnja s laburistima'. Smatra da 'čelnici laburista nisu pravi političari, nego tek trenutni politički poduzetnici' te da ne posjeduju nikakav politički program, već su naprosto 'kratkoročni krizni politički profiteri'.

Komentirajući očekivanja od lokalnih izbora, rekao je kako vjeruje da Rajko Ostojić može pobijediti u Zagrebu, ali smatra i da se 'još nije dovoljno snažno angažirao u kampanji'.

Za Milana Bandića Milanović je ustvrdio da se 'u svojih 12 godina pokazao jadnim gradonačelnikom'. 'Sve što nam je ostalo od Bandića jest jedan donekle upotrebljiv most preko Save. I ekscentrični dugovi. I ozbiljne indicije o korupciji', kazao je premijer.

Komentirajući izlazak iz krize, Milanović je ocijenio da se to realno može očekivati 2014. godine, uz napomenu da su se ranije prognoze temeljile na prognozama rasta u Europskoj uniji.

Upitan za mišljenje o hrvatskim medijima, ocijenio je da je 'stanje u medijima čak lošije nego opće stanje u zemlji'.

'Mediji su loši i zbog sadržaja i prezentacije sadržaja, ali još više zbog onih skrivenih motiva koji u određenom dijelu definiraju medijski sadržaj. Ali ne, naravno, zbog odnosa prema meni i Vladi', rekao je premijer.

Komentirajući svoj nedavni napad na HRT, Milanović je kazao da je smjena Denisa Latina krajnje ironična. 'On je valjda zadnji čovjek koji bi poželio dovesti jednog desničarskog provokatora u studio. Siguran sam da se takvo što suprotstavlja njegovim uvjerenjima. No taj je ispad, koliko sam shvatio, bio u Latinovoj sferi odgovornosti', kazao je premijer istaknuvši da mu je gotovo ispod osobnog dostojanstva odgovarati na optužbe da je povezan s kadroviranjem na HRT-u.

Za Karamarka i HDZ rekao je da se nisu kadri nadmetati ni u čemu, osim u području nacionalističkog okupljanja birača.