kosovski premijer

Kurti za nove nemire na Kosovu okrivio Vučića

31.07.2022 u 23:29

Bionic
Reading

Kosovski premijer Albin Kurti okrivio je u nedjelju navečer srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i direktora Ureda za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića kao glavne odgovorne za nemire na sjeveru Kosova.

Pozvao da prate službena priopćenja policije i vlade te da ne dozvole da ih "službeni beogradski mediji dezinformiraju", javlja KoSev.

'I prije nego što je počelo naše izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata na graničnim prijelazima sa Srbijom, nelegalne srpske strukture na sjeveru počele su blokirati puteve i pucati. Njima su prethodile izjave, sastanci i skupovi straha i prijetnji u Beogradu i Raški. Tamo su ove agresivne akcije koje se danas događaju bile planirane i poticane.

Vučić i Petković su glavni zaslužni za ove nemire.

Vlada Republike Kosovo je demokratska i progresivna, koja voli, poštuje i provodi zakon i ustavnost, mir i sigurnost, za sve građane bez razlike i za cijelu našu zajedničku državu. Organi reda i sigurnosti naše države prikupljaju informacije, prate situaciju i djelovat će u obrani zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta", kazao je Kurti u obraćanju i dodao kako sljedeći "sati, dani i tjedni mogu biti izazovni i problematični".

"Suočeni smo sa srpskim nacional-šovinizmom koji dobro poznajemo. Radit ćemo danonoćno, bit ćemo na vrhu svojih obaveza, za vas kao građane i za našu demokratsku Republiku. I zajedno uspijevamo očuvati red i zakon postavljajući ih u svaki kutak zemlje", kazao je Kurti, javlja KosSev.