'PRIVATNA STVAR'

Kuret u utrci za POS-ov stan na Kili

21.05.2009 u 12:32

Bionic
Reading

U utrku za stan POS-a na Kili, uz još dvije tisuće i tristo splitskih podstanara uključio se i aktualni gradonačelnik Ivan Kuret

SPLIT - Nakon prvog kruga natječaja, Kuret se nalazi na obećavajućem 430. mjestu i, ako se na Kili uistinu bude gradilo četiri stotine stanova po povlaštenoj cijeni, stambeno nezbrinuti poteštat mogao bi preseliti iz stana na Firulama, koji je u vlasništvu obitelji njegove supruge, na periferiju grada, piše Slobodna Dalmacija.

Kuret je potvrdio kako se prijavio za kupnju poticanih kvadrata, no istaknuo je kako je to ipak njegova privatna stvar. 'Da, prijavio sam se. Ne znam u ovom trenutku koji sam na listi jer nisam gledao poredak', kazao je Kuret.

Iako je prije dva tjedna na sjednici Gradskog poglavarstva poručio kako će se uskoro znati stav Agencije za promet nekretninama (APN), te odgovor na pitanje hoće li ljudi u Zagrebu pristati na otkup dijela zemljišta na Kili, koji je u vlasništvu Konstruktora i Instituta građevinarstva Hrvatske, za dodatne stanove POS-a, Kuret je priznao kako će pregovore s APN-om ipak finalizirati novi gradonačelnik.

Kuret je tada tvrdio i kako će Grad, ako stigne negativan odgovor iz ureda APN-a, sredstvima iz proračuna otkupiti od privatnika zemljište i dati ga za potrebe poticane stanogradnje.

'Zadatak budućega gradonačelnika je utvrditi konačnu listu za stanove POS-a, te realizarati čitavi projekt. Ja ću još vidjeti što ću napraviti po tom pitanju', zaključio je još aktualni gradonačelnik Kuret.

Inače, prema podacima iz gradske uprave, u prvom krugu natječaja, koji je, podsjetimo, bio tek anketni, prijavilo se oko dvije tisuće i tristo građana. No, taj se broj neprestano mijenja.

Danas započinje drugi, 'pravi' krug natječaja u kojem zainteresirani kupci moraju dokazati i dokumentima opravdati prijavljene podatke koje su dostavili u Banovinu. Drugi krug potrajat će do 18. lipnja, a nakon toga bi se konačno trebala utvrditi lista potencijalnih kupaca stanova na Kili.