počasni doktorat

Kurelić: Ako kolegij odluči, pitanje Bandićevog doktorata na Vijeću FPZG-a

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 21.03.2019 12:43
  • Objavljeno 21.03.2019 u 12:43
Dekan Fakulteta političkih znanosti (FPZG) Zoran Kurelić

Dekan Fakulteta političkih znanosti (FPZG) Zoran Kurelić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Nakon što je Vijeće filozofskog fakulteta u Zagrebu (FFZG) u srijedu od uprave Sveučilišta zatražilo da obustavi dodjelu počasnog doktorata Milanu Bandiću i pozvalo druge sastavnice Sveučilišta da ih podrže, Zoran Kurelić, dekan Fakulteta političkih znanosti (FPZG), na kojemu je Bandić studirao, kazao je da će to pitanje staviti na Vijeće ako dekanski kolegij tako odluči

Dekan Kurelić na Hinin upit odgovorio je da nije znao za odluku Vijeća Filozofskog fakulteta, ali da će pitanje dodjele počasnog doktorata bivšem studentu FPZG-a i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću staviti na dekanski kolegij svog fakulteta.

'Ako to tijelo misli da stvar treba staviti na naše Vijeće, stavit ću ga na Vijeće', napisao je Kurelić.

Dodao je kako je Vijeće FPZG-a prethodno odbilo i Angelu Merkel, ali da sada mnogi misle da je to bila pogrešna odluka.

'Što bi bilo s Bandićem ne znam. Bilo kako bilo, odluka ili stav Vijeća Fakulteta političkih znanosti ni na koji način ne obvezuje Senat Sveučilišta u Zagrebu', napisao je.

Redovita sjednica Vijeća FPZG-a zakazana je za 11. travnja, a Kurelić je rekao da zbog te teme neće sazivati izvanrednu sjednicu.

Zagrebački gradonačelnik politologiju je diplomirao upravo na FPZG-u, a u utorak je Senat Sveučilišta potvrdio povjerenstvo koje daje mišljenje o prijedlogu da mu se dodijeli 101. počasni doktorat Sveučilišta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!