SUĐENJE VILIMU KARLOVIĆU

Kuma ubio zbog sve većih dugova

18.06.2009 u 10:48

Bionic
Reading

Danas je na zagrebačkom Županijskom sudu započelo suđenje Vilimu Karloviću koji je 30. listopada prošle godine ubio svog vjenčanog kuma Adrijana Čupića

Odmah nakon uhićenja Karlović je priznao da je ubio kuma pritisnut dugovima, jer se glavnica od oko 200.000 eura popela na više od pola milijuna, a kumu je prepisao i apartmane, automobile te zemljište u Mikulićima. Čupić je tražio još, pa ga je Karlović odlučio ubiti.

Iz pravog dužničkog ropstva u koje je bio zapao, Vilima Karlovića pokušala je spasiti i šira obitelj. Svi su zajedno posuđivali novac i tražili rješenja kako da se obitelj, koja je imala šestero djece, izbavi iz dugova. Optužen je za tzv. obično ubojstvo.

Automobil u kojem je pronađeno Čupićevo tijelo

Beživotno tijelo Adrijana Čupića pronađeno je u luksuznom terencu na zagrebačkouj Savici 30. listopada prošle godine. Kako su se u tom mjesecu dogodila ubojstva najprije Ivane Hodak, a potom i Ive Pukanića, isprva se vjerovalo da i Čupićevo ubojstvo ima veze s organiziranim kriminalom.  Vilim Karlović je uhićen 28. studenog 2008. u prijateljevoj kući, u kojoj se skrivao nakon zločina, piše Jutarnji list.

Pokušavajući premostiti svoje dugove, Vilim Karlović je otkupljivao dugove Dinamova nogometaša Dine Drpića, doznala je policija tijekom istrage. Tako je doznala da je Karlović pokušavao doći do Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika Dinama, da bi od njega pokušao naplatiti dugove njegova nogometaša. No, kako je policija doznala tijekom istrage, Mamić je odbio razgovarati s Karlovićem o Drpićevim dugovima.


Tridesetosmogodišnji Karlović prvak je bivše države u full contactu, bio je u srpskom logoru kao vukovarski branitelj te je bio svjedok na Haškom sudu.