KOSOR ODGOVARA OPORBI

'Kukuriku koalicija mogla bi se zvati peka, ražanj, roštilj, gemišt'

07.08.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor stigla je u Sinj gdje se danas održava 296. Sinjska alka, a gdje je iskoristila priliku i osvrnula se na nedavne izjavne oporbe

Premijerka Jadranka Kosor sinjskom gradonačelniku Ivici Glavanu uručila je odluku Vlade kojom vojarnu u centru poklanja gradu Sinju koji će na tom mjestu otvoriti starački dom za 500 korisnika i zaposliti 150 ljudi. Premijerka je u Sinj došla gledati alku, ali je, prije okupljana u alkarskim dvorima odgovarala i na novinarska pitanja. Komentirala je izjavu Kukuriku koalicije iz izletišta Radmanove Mlinice kako HDZ vodi kampanju poput Ivice i Marice, bacajući kamenčiće- temeljce.

‘Zgodno je da je to kazala gospođa Vesna Pusić, kao da se mi ne sjećamo plakata predizborne kampanje koalicije gdje su Ivica i Marica u liku Vesne i Radimira obećavali 200.000 radnih mjesta. Mandat su završili s 320 tisuća nezaposlenih i deficitom od 5,4 posto. Toliko o pamćenju i korektnosti!’, izjavila je Kosor i napomenula da se njezina Vlada borila s teškom krizom, uspješno završila pregovore s Europskom unijom te širom otvorila vrata borbi protiv korupcije.

Komentirala je i izjavu Milorada Pupovca kako je opasno pozdravljati Gotovinu, s obzirom na haašku presudu.

‘Mi mislimo da je bilo iznimno opasno prošle godine ne reagirati na zahtjeve iz Srbije i predsjednika Tadića da ne smijemo slaviti Oluju i oslobađanje Hrvatske. To je bilo opasno, kao što je bilo opasno veličanje četništva i Draže Mihailovića’, izjavila je. Podsjetila je da je ona jedini visoki državni dužnosnik koji je generale Gotovinu i Markača posjetio u haaškom pritvoru, što je, drži, dokaz kako njezin pozdrav u Kninu nije bio predizboran.

Najavila je kako će Hrvatska u EU biti snažna zemlja unatoč tome što Zoran Milanović poziva na buđenje.

‘To što je on sanjao i spavao proteklih godina, to je njegov problem’, poručila je Kosor vođi oporbe.

‘Što se tiče Kukuriku koalicije, vidjeli smo da su oni siti, da se dobro jede i pije. Tu bismo koaliciji mogli nazvati peka, ražanj, roštilj, gemišt’, zaključila je Kosor.

Premijerka je u Sinj došla sa sinjskom tokom na koraljnom lančiću te je svojim domaćinima rekla kako je pomno birala nakit za dolazak u grad alkara. Na alku dolaze i predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Sabora Luka Bebić, šef oporbe Zoran Milanović te brojni ostali politički dužnosnici.