'TAKO PRISTUPAJU HRVATI'

Kujundžić sretan i zahvalan: Svjedočimo briljantnom spašavanju života helikopterom

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.06.2017 17:11
  • Objavljeno 18.06.2017 u 17:11
Milan Kujundžić u Dubrovniku
Milan Kujundžić u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat / CROPIX
Ministar zdravstva Milan Kujundžić u nedjelju je u Dubrovniku bio na pokaznoj vježbi zbrinjavanja ozlijeđene osobe s helikopterom organiziranoj nakon što je prije nekoliko dana počela raditi Hitna helikopterska medicinska služba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te je naglasio da će svaka osoba kojoj je potrebna žurna intervencija, istu i dobiti

Svjedoci smo rada briljantne ekipe MUP-a i Zavoda za hitnu medicinu, ovako Hrvati pristupaju tome, rekao je ministar Kujundžić te dodao da helikopter od dojave polijeće za 5 do 10 minuta, zbog čega, kaže, možemo biti ponosni i zahvalni. Naglasio je da ova vježba potvrđuje i kako je na cijelom Jadranu, od Krka, gdje je jedna ekipa, do Splita i Dubrovnika. 

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako ništa nije važnije od ljudskog života.

'Danas smo svjedočili kako spasiti život, a naša je uloga spasiti sve ono što je moguće. Ljudski život je najvažniji. Zahvaljujem se Zavodu za hitnu medicinu i MUP-u koji podupiru ovaj projekt. Činjenica je da se za par minuta dođe iz zračne luke i zbrine unesrećeni', naglasio je Dobroslavić.

Hitna helikopterska medicinska služba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji počela je s radom prije nekoliko dana, a uspostavljena je sporazumom između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva i Dubrovačko-neretvanske županije u svibnju 2017., nakon uspješno provedenog pilot-projekta u ljetnoj sezoni 2016. godine.

Sporazumom je dogovoren prijevoz životno ugroženih, ozlijeđenih ili oboljelih osoba na području Dubrovačko-neretvanske županije od 12. lipnja do 1. listopada 2017.  i omogućuje pravovremeno pružanje hitne helikopterske medicinske skrbi svim hitnim pacijentima na udaljenim otočkim i cestovno nedostupnim područjima tijekom ljetne turističke sezone.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal