POSLAO LJUTITO PRIOPĆENJE

Kujundžić propustio selfie predsjedničkih kandidata

19.12.2014 u 11:04

Bionic
Reading

Iako se u kampanji međusobno žestoko kritiziraju, predsjednički kandidati danas su prilikom sučeljavanja na Narodnom radiju ili združeno stali kako bi pozirali za selfie. Među kandidatima nije bilo Milana Kujundžića, koji se pak priopćenjem obrušio na Narodni radio

Na sučeljavanje na Narodnom radiju stigli su gotovo svi kandidati. Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović i Ivan Vilibor Sinčić tom prilikom pozirali su i za selfie. Nedostajao je jedino Milan Kujundžić.

Zašto se nije pojavio, objasnio je u ljutitom priopćenju. Jutros u osam sati bio sam na predstavljanju na Hrvatskom radiju. Ono je, kaže, dogovoreno još prije 10 dana i to su na Narodnom radiju znali.

'Znali su to i drugi predsjednički kandidati, koji su također imali svoje zakazane termine na HR1, iako se neki ponovno nisu pojavili pa su slušateljima priuštili pola sata ozbiljne glazbe. No pravo je pitanje kako je onda Narodni radio mogao organizirati svoje sučeljavanje za to isto jutro u osam. Je li netko očekivao da će se Milan Kujundžić klonirati ili teleportirati? Nije bilo nikakvog stvarnog razloga da to bude baš u to vrijeme budući da se sučeljavanje nije emitiralo uživo, odnosno emitirat će se tek tijekom poslijepodneva', kaže Kujundžić u priopćenju.

Večer prije s vlasnikom Narodnog radija Kujundžić je razgovarao i o mogućnosti telefonskog uključivanja u sučeljavanje, no jutros su mu kazali da je to nemoguće, pojašnjava u priopćenju.

'Krešimir Macan iz stožera Ive Josipovića poslao nam je SMS poruku: 'pravila su pravila'. Nakon svega, jasno je da se javnost može po tko zna koji put ponovno zapitati tko to zapravo postavlja pravila u hrvatskim medijima te je li netko ostvario utjecaj na medije koji mu prema ustavnim ovlastima nipošto ne pripada. Prije nego poslije, dva kandidata preko mene će se suočiti s hrvatskim narodom i tada će biti posve jasno zašto su bježali i bježe od sučeljavanja sa mnom. Hrvatskom narodu je odavna jasno: sučeljavanje bez Milana Kujundžića nije pravo sučeljavanje', zaključuje se u priopćenju.

Priopćenjem se oglasio i Media servis koji je na Narodnom radiju organizirao sučeljavanje.

Milan Kujundžić primio je poziv na sučeljavanje u organizaciji Media servisa kada i ostali kandidati, 9. prosinca 2014., telefonskim i pisanim putem te je potvrdio svoj dolazak 'ako dođu i ostali kandidati'. Na jučerašnji upit njegovog tima o mogućnosti javljanja telefonom, rečeno je u više navrata da to tehnički nije moguće te ne bi bilo pravedno prema ostalim kandidatima koji su svoje rasporede prilagodili terminu snimanja. Nakon toga je Milan Kujundžić i pisanim putem potvrdio svoj dolazak na sučeljavanje, jučer u 17:36 sati. Na naš upit je li potrebno početak sučeljavanja odgoditi na 8:15 sati zbog predstavljanja na Hrvatskom radiju, nismo dobili odgovor. Sučeljavanje je počelo u 8:10 sati', kaže se u priopćenju Media servisa.