BALENOVIĆ IPAK IDE SAMA

'Kujundžić i ja mogli smo biti dobitna kombinacija, ali...'

29.11.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Popis kandidata u utrci za ekskluzivno petogodišnje radno mjesto na Pantovčaku svaki dan je sve dulji. Kolindi Grabar Kitarović u predsjedničkoj izbornoj utrci pridružila se još jedna žena. Naime, Vesna Balenović, predsjednica Udruge Zviždač i donedavna savjetnica za korupciju predsjedničkog kandidata Saveza za Hrvatsku prof. dr. Milana Kujundžića, u pet do 12 odlučila je upustiti se i sama u predsjedničku utrku

'Kandidati moraju isticati borbu protiv kriminala i korupcije kao primarnu i najvažniju točku u programu koji nude. Nažalost, među kandidatima o toj temi vlada potpuni muk i cenzura', ustvrdila je na svojoj Facebook stranici 'Vesna Balenović - predsjednica RH' poručivši javnosti kako kriminal i korupciju smatra osnovnim uzrokom svih zala koja su zadesila građane Hrvatske.

Funkcija savjetnice za pitanja korupcije u timu prof. dr. Kujundžića, kaže Balenović, bila je samo deklarativna, jer je tema korupcije bila izostavljena.

'Kad sam se uvjerila da u mjesec i pol dana apsolutno nije govorio o korupciji, smatrala sam da moram ići težim putem. Prikupljanje potpisa ide dosta teško jer sam kao zviždač krenula u predsjedničku kampanju s 'nula kuna'.

Imam deset volontera, jedan štand i dvije kartonske kutije, dok neki, kako vidim u medijima, imaju i 400 štandova. Moj motiv nije ni pohlepa ni narcisoidnost, već sam se odlučila za kampanju zato da mogu ljudima govoriti o korupciji, pljačkaškoj privatizaciji, kriminalu. Možda neću ni sakupiti tih deset tisuća potpisa, no za mene je pobjeda da mogu slobodno govoriti', kaže za tportal Balenović.

'O imovinskoj kartici možemo pričati ako sakupim deset tisuća potpisa, dakle kad kandidatura bude službena, a to je 6. prosinca u ponoć. Sigurno nisam neka milijunašica, jer sam kao zviždačica zadnju plaću vidjela 2001., a stan sam prodala 2003., pa živim kao podstanar s dva studenta', odgovara nam Balenović na pitanje o imovini i financiranju kampanje.

Iako se rado odazvala pozivu Kujundžića da mu bude savjetnica, kaže kako teme korupcije i kriminala nisu došle na red, pa tako ni njezina sudbina zviždača i nevraćanja na posao u Ini, a ni neke druge teme koje je predložila. 'Samo sam htjela ukazati na to  da je prijaviti kazneno djelo kod nas kazneno djelo', kaže predsjednica Udruge Zviždač.

'Kujundžić je dobar čovjek, ali ima loš savjetnički tim. Napisala sam mu poruku – ako ode u drugi izboni krug da računa na mene! Mi bismo bili dobitna kombinacija – jer ni on ni ja nemamo putra na glavi. Zasigurno bismo pobijedili, bilo Kolindu Grabar Kitarović, bilo Josipovića', kaže nam Vesna Balenović dodajući kako 50 do 60 posto građana ne izlazi na izbore jer im se politika zgadila i to, kako zaključuje najpoznatija hrvatska zviždačica, upravo zbog korupcije.