GRADONAČELNIK O INCIDENTIMA I GRAFITIMA

Krstulović Opara: 'Krivce treba izolirati i kazniti, oni nisu Split'

11.02.2019 u 15:21

Bionic
Reading

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara reagirao je na slučaj šaranja pročelja osnovne škole na Skalicama, koja je u ponedjeljak ujutro osvanula prekrivena brojnih grafitima s porukama mržnje. Počiniteljima je poručio da 'oni nisu Split'

'Ovo što se protekla tri dana događa u Splitu suprotno je duhu uvažavanja, tolerancije i gostoljubivosti koju naš grad živi, njeguje i kojom se ponosi. Vjerujem kako je riječ o izoliranim nedjelima ljudi koji nanose štetu kako gradu Splitu tako i Republici Hrvatskoj. Već sam rekao, Split nije i neće biti grad koji tolerira govor mržnje i nasilje bilo kakve vrste', poručio je Krstulović Opara u pisanoj izjavi.

  • +3
Vandalizam u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

'Iscrtavanje neprimjerenih poruka i simbola na Osnovnoj školi Skalice za svaku je osudu. Protiv tih strašnih poruka moramo se boriti edukacijom i stvaranjem ozračja u kojima su ovakve i slične škrabotine apsolutno neprihvatljive. Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji nanose štetu našem gradu. Poručujem im: vi niste Split!, dodao je splitski gradonačelnik.