VIJEĆE GRADSKIH ČETVRTI

Krivotvorili potpise pa izbrisani s izborne liste

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 02.05.2009 12:27
  • Objavljeno 02.05.2009 u 12:24
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba priopćilo je danas da je zbog utvrđenih nepravilnosti odlučilo da se Nezavisna lista nositelja liste Ivana Žigulića briše iz zbirne liste kandidacijskih lista za izbor članova vijeća gradskih četvrti XI. Gornja Dubrava

U priopćenju se navodi da su Renato Blažun i Ivan Šandrk izjavili Izbornom povjerenstvu sumnju da su potpisi birača koji podržavaju tu Nezavisnu listu djelomično krivotvoreni. Budući da se tako ukazala sumnja na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja javne isprave, Povjerenstvo je dostavilo Službenu bilješku o tome i Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Naime, navodi se dalje u priopćenju, Renato Blažun, nositelj Nezavisne liste za izbor članova Vijeća Gradske četvrti XI. Gornja Dubrava izjavio je 30. travnja 2009. prigovor na Zbirnu listu kandidacijskih lista za izbor članova Vijeća gradske četvrti XI. Gornja Dubrava tvrdeći kako Nezavisna lista Ivana Žigulića nema dostatan broj od potrebnih 150 potpisa birača s područja te gradske četvrti.

Osim spomenute sumnje u autentičnost nekih potpisa, Povjerenstvo je utvrdilo i druge dvije nepravilnosti. Povodom tog prigovora Povjerenstvo je izvršilo pregled i kontrolu svih birača s te liste te je provjerom preko Računalnog sustava APIS-IT povezanog s bazom podataka Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske utvrđeno da od 158 potpisnika čak njih 29 nema prijavljeno prebivalište na području Gradske četvrti Gornja Dubrava.

Osim toga utvrđeno je da je pet birača po dva puta navedeno u dotičnoj listi. Time je broj birača podrške Nezavisne liste Gradske četvrti XI. Gornja Dubrava nositelja Liste Ivana Žigulića opao za 34 birača i manji je od potrebnog broja od najmanje 150 potpisa birača, stoji na kraju priopćenja Izbornog povjerenstva Grada Zagreba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi