POBJEDA RADANOVIĆU

Kriminalist osvojio Sinjsku alku, predsjednica zatražila ambicioznu Vladu

07.08.2016 u 20:20

  • +20

301. Sinjska alka

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Bionic
Reading

Slavodobitnik 301. Sinjske Alke je alkar Tino Radanović sa ukupno sedam punata. U prvoj trci dva, u drugoj je pogodio sridu za tri punta i u posljednoj trci ponovno dva punta. Radanović je rođen je 1981. u Sinju te je diplomirani kriminalist koji radi u splitskoj policijskoj upravi

U alkarskoj povorci debitirao je 2002. godine, a među alkare kopljanike prvi puta je odabran 2006. godine. Godinu dana kasnije postao je slavodobitnik 292. Sinjske alke, a ima i jednu Baru. Oženjen je i otac djevojčice.

Slavodobitnikom ga je proglasio alkarski vojvoda Ante Vučić i na koplje mu privezao plamenac hrvatske trobojnice, znamenje pobjede, koje će slavodobitnik pronijeti ulicama Sinja. Čestitala mu je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, pokroviteljica Sinjske alke, darujući slavodobitniku sablju i zlatni prsten s hrvatskim grbom.Viteško alkarsko društvo slavodobitnika nagrađuje zlatnom plaketom i s 40.000 kuna.

Nakon ostvarene Grabar Kitarović, pokroviteljica 301. Sinjske alke, održala je govor.

U njemu se osvrnula na predstojeće izbore za koje je kazala da su za nas novo iskustvo.

'Očekujemo da u žarištu kampanje bude život naših ljudi, demografska politika, društvena politika, ravnomjeran regionalni razvoj... Trebaju nam sveobuhvatni programi, a ne ideologije. Uvjerena sam da će birači to prepoznati, a kazniti one koji budu sijali razdor i isključivost bilo koje vrste.

Pred svima nama su važne zadaće, stoga očekujem ambicioznu novu vladu. U proces naše budućnosti moramo uključiti sve naše sunarodnjake koji su izvan države.

Nadam se da će predizborna kampanja biti oslobođena rasprava iz Drugog svjetskog rata, ali isto tako znam da prošlost treba rasvijetliti i pozivam povjesničare, stručnjake, da to naprave nakon izbora', kazala je Grabar Kitarović.

439392,439389 ,439385 ,439381