hak upozorava

Krenula 'selidba' turista prema moru: Stvorile se kolone kod Lučkog

10.07.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Gužve koje su zbog početka sezone vladale vikendom nastavile su se i u ponedjeljak, a kilometarske kolone stvorile su se kod Lučkog

Prema posljednjim informacijama HAK-a, pojačan je promet na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora i unutrašnjosti te se povremeno vozi u kolonama uz zastoje. Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km. 

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolone su prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 2 km, a iz smjera čvora Zagreb zapad kolona je oko 1 km.

HAK upozorava i na zastoje i kolone na Jadranskoj magistrali (DC8) kolone i to na dionici Trogir-Split-Omiš.

Vremenski su uvjeti povoljni za vožnju. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama.

  • +13
Pojačan je promet na autocesti A1 u smjeru mora Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Očekuje se pojačan promet te su mogući zastoji i vožnja u koloni na autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju te u trajektnim lukama i pristaništima.

Povremeno će se voziti usporeno na dionicama gdje traju radovi te na autocestama na naplatama, na prilazima tunelima i u blizini odmorišta i čvorova.

Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom očekuje se pojačan promet teretnih i osobnih vozila te su tijekom dana moguća duža čekanja.

U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće.