PUTIN NE VOLI KONKURENCIJU

Kremlj otpustio savjetnika sklonog Medvedevu

28.04.2011 u 07:35

Bionic
Reading

Kremlj je otpustio savjetnika koji je javno rekao kako bi volio da na idućim predsjedničkim izborima pobijedi sadašnji predsjednik Dmitrij Medvedev, objavili su u srijedu ruski mediji i tako još jednom razotkrili suparništvo Medvedeva i ruskoga premijera Vladimira Putina.

Čini se da će predsjednik Medvedev i premijer Putin biti suparnici na predsjedničkim izborima u ožujku 2012., piše Reuters. Iako tvrde da vladaju partnerski, njih dvojica promoviraju svaki sebe i prikriveno kritiziraju drugoga.
Gleb Pavlovski ‘otvoreno je zagovarao Dmitrija Medvedeva’, rekao je jedan neimenovani izvor u Kremlju za poslovni dnevnik Vedomosti.

Pavlovski vodi Zakladu za učinkovitu politiku, skupinu stručnjaka koja funkcionira kao neslužbeni savjetnik Kremlja. Dužnosnici su za novine rekli kako Kremlj više neće surađivati s tom zakladom, nego je s njom prekinuo sve veze.

Uoči parlamentarnih izbora u prosincu i predsjedničkih iduće godine, većina ruskih političkih figura ne želi se izjasniti jesu li sklonije Medvedevu ili Putinu, a Pavlovski je u protekloj godini u intervjuima raznim ruskim medijima otvoreno navijao za Medvedeva.
Glasnogovornica Kremlja nije za Reuters htjela ni potvrditi niti opovrgnuti podatak o prestanku suradnje s Pavlovskim.