PREDIZBORNA BITKA

Kregarova predstava u neizgrađenom kazalištu

26.05.2009 u 15:30

Bionic
Reading

Dok Milan Bandić obilazi gradske kvartove i placeve, ostavlja radnicima na gradilištu plesnog centra 400 kuna za pivicu kako bi posao što prije završili, Josip Kregar, njegov protuukandidat u utrci za gradonačelničko mjesto, održao je zajedno s članovima svoga stožera urbanistom Nikom Gamulinom i povjesničarom umjetnosti Zvonkom Makovićem predstavu na livadi u Sloboštini, gdje je već poodavno trebalo biti postavljeno montažno kazalište

Aludirajući na aferu s kazalištem, koje je poklon grada Potsdama, a koje zbog afere sa zamjenom zemljišta još uvijek nije postavljeno i montažu čeka negdje po skladištima na velesajmu, Gamulin je napomenuo:

'Izgubljene su već tri godine i na ovoj aferi pokazala se nedjelotvornost gradskih službi i sramotan odnos prema galantnoj gesti koja nam je pružena.'

Urbanisti su predložili tri lokacije (Središće, Travno i Sloboština) i utvrđeno je da je jedino parcela u Središću cijela u gradskom vlasništvu i 'odmah' raspoloživa. Iako su i urbanisti lobirali za lokaciju u Središću, ona je odbijena. Nešto kasnije doznalo se i zašto, kad je buknula afera sa zamjenom tog zemljišta za zemljište u Resniku za groblje pasa.

Zvonko Maković upozorio je da su zbog netransparentne prodaje i zamjene zemljišta ovakve afere vrlo čest slučaj u dosadašnjoj gradskoj upravi.

'Zanima me u kakvoj je situaciji kazalište sada, nakon dvije godine neadekvatnog skladištenja na Zagrebačkom velesajmu', pita se Maković.

Josip Kregar još je jednom pozvao Milana Bandića na sučeljavanje.

'Na sučeljavanju bi Bandić morao odgovarati na pitanja o kazalištu, netransparentnim poslovima i mnogobrojnim aferama; zato se Bandić boji sučeljavanja', rekao je Kregar.

Osvrnuo se i na žalbu Gradskom izbornom povjerenstvu u vezi s Thompsonovim koncertom.

'Mi nismo protiv Thompsonovog koncerta, ali ne želimo da se taj koncert koristi u predizbornoj kampanji Milana Bandića', pojasnio je Kregar, a Maković je dodao da koncert nije poklon Milana Bandića braniteljima, već je taj koncert plaćen našim novcem, novcem građana Grada Zagreba.