ZAGREBAČKI IZBORI

Kregar potrošio 1,89, a Mesić 1,4 milijuna kuna

24.06.2009 u 12:13

Bionic
Reading

Troškovi kampanje Josipa Kregara, koji se na proteklim izborima kandidirao za gradonačelnika Zagreba, iznosili su 1,89 milijuna kuna, a Jasena Mesića 1,4 milijuna. Stoji to u izvještajima o financiranju kampanja koje je osmero kandidata za gradonačelnika Zagreba predalo Gradskom izbornom povjerenstvu

Iako iznosi još nisu javno objavljeni, jučer su ih otkrili svi kandidati i stranke, osim SDP-a, od kojeg se nije uspjelo dobiti iznos, iako je, sudeći prema promidžbi u predizborno vrijeme, najviše potrošio na Milana Bandića, piše Večernji list

Financijski direktor Slavko Kojić cijeli se dan nije javljao na mobitel, a njegova pomoćnica Vesna Majher nije željela ništa reći bez njegova blagoslova. Dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević i Duško Ljuština, koji su vodili kampanju, nisu nam napamet znali reći troškove. Rok za predaju financijskih izvještaja bio je 16. lipnja, a još ih nisu objavili zbog nenamjernih zabuna kandidata, kaže predsjednik GIP-a Đuro Sessa.

– Trebalo je razdvojiti financiranje kampanje gradonačelničkih kandidata i njihovih zamjenika. Svi su predavali zajedničko izvješće, no nitko to osim SDP-a nije izrijekom napomenuo, a to je nužno radi procedure – kaže Sessa.

Josip Kregar je uz objavu troškova od 1,89 milijuna kuna sve podatke osim imena donatora objavio i na svojoj internetskoj stranici www.kregar.org.

– Imena svih donatora objavit ćemo do kraja idućeg tjedna. No, već sada vam mogu reći da nisam dobio ni jednu donaciju veću od 80 tisuća kuna – rekao je Kregar.

Tatjana Holjevac pak tvrdi da je potrošila samo 216.000 kuna.