vrijeme

Kreće razvedravanje, ali ne u cijeloj zemlji: Pogledajte gdje će biti još pljuskova i bure

19.07.2021 u 06:40

Bionic
Reading

Postupno razvedravanje sa zapada pa će na sjevernom Jadranu veći dio dana biti djelomice sunčano i uglavnom suho, u Dalmaciji promjenjivo uz mogućnost za poneki pljusak

Umjereno do pretežno oblačno u gorskim i središnjim, te osobito u istočnim predjelima gdje će biti lokalno i obilnije kiše, pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, povremeno izraženiji.

Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Fantulin/PIXSELL

Na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna, podno Velebita moguće i orkanska bura, a u Dalmaciji i mjestimice umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C.

U utorak prevladavat će sunčano, no uz više oblaka lokalno je moguć poneki pljusak, u noći i prijepodne na istoku i jugu zemlje, a poslijepodne i središnjim te gorskim predjelima.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita mogući su olujni udari, a danju umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 24, a najviša većinom između 27 i 32 °C, malo niža u gorju.