UOČI NOVE ŠKOLSKE GODINE

Kreće hitna sanacija krova škole u Ivancu

30.07.2013 u 19:00

Bionic
Reading

Ivanečku Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog, s koje je olujni vjetar podigao četvrtinu limenog krova, obišao je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić

'U ovoj iznimnoj situaciji prioritet je osigurati maksimalnu sigurnost te što prije sanirati tristotinjak četvornih metara krovišta. Struka će, nakon detaljnog pregleda zatečenog stanja, odrediti najučinkovitiji način sanacije, a očekujemo i dolazak ovlaštenog tehnologa. U svakom slučaju moramo osigurati nesmetan početak nove školske godine', rekao je zamjenik Kišić pohvalivši DVD Ivanec na brzoj i kvalitetnoj intervenciji.

Kišić je najavio da će se već do sutra izraditi sanacijski troškovnik za izvođenje radova te projektantski i stručni nadzor. Sanacija će ići u dvije faze: prvom, interventnom u roku od dva dana priječit će se prokišnjavanje i daljnje štete na parketu, a drugom, dugoročnijom u roku od tri do četiri tjedana trajno će se riješiti posljedice nevremena.

Uz zamjenika Kišića, radnom sastanku na kojem se raspravljalo o operativnim koracima za sanaciju krovišta prisustvovali su zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Čedomir Bračko, pročelnica županijskog Upravnog odjela za financije i javnu nabavu Klaudija Brezovec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport mr. sc. Miroslav Huđek, zamjenica ravnatelja Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Vesna Vitez, projektant Zoran Brakus, nadzorni inženjer Mihael Cahun, vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije Danijel Vlaisavljević te predstavnici tvrtke izvođača radova i osiguravajuće kuće Croatia osiguranje.

'Uslijedit će kratki postupak javne nabave budući da je riječ o šteti izazvanoj elementarnom nepogodom', najavila je pročelnica Brezovec, dok je pročelnik Huđek označio 26. kolovoz kao krajnji rok za dovršetak radova, imajući na umu da tad započinju s radom sjednice i pripreme za narednu školsku godinu.