'NI DAY AFTER TOMORROW'

Kosor želi u diplomaciju, vladajući poručuju: Nema šanse!

14.06.2012 u 12:53

Bionic
Reading

Ima li mjesta u hrvatskoj diplomaciji za bivšu premijerku i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor? Sudeći prema izjavama vladajućih, status Jadranke Kosor uopće nije na dnevnom redu, a ona nema 'nikakve šanse za ulazak u diplomaciju'. Njezini najbliži suradnici poručuju, pak, da ona želi u diplomaciju jer misli da upravo tamo može iskoristiti svoje bogato iskustvo

Premda je Jadranka Kosor u prvi mah, kaže njezin jako blizak prijatelj, pomislila kako joj netko podmeće te da ju želi kompromitirati objavom infoarmacije da ide u diplomaciju, upravo ju je ta vijest nagnala da ozbiljnije razmisli.

'Dalo joj je to bubu u uho, pa kad je bolje razmislila, shvatila je kako bi to možda u ovom trenutku bilo i najbolje. Uostalom, to je najbolji način da iskoristi svoje bogato političko iskustvo', ističe Kosoričin prijatelj.

I na Pantovčaku i u Banskim dvorima iznenađeni su što se u ozbiljnom kontekstu spominje mogućnost da Jadranka Kosor spas pronađe u hrvatskoj diplomaciji.

Jadranka Kosor u diplomaciji? Nema šanse! Čak ni the day after tomorrow', bio je odgovor jednog od naših sugovornika, bliskog državnom vrhu.

Drugi pak dodaje kako 'nitko nikad nije ni u tragovima spomenuo da bi Kosor mogla u diplomaciju'.

'Ta tema naprosto u Hrvatskoj ne postoji što se tiče nas, a plasirana je očito izvana i uvezena u Hrvatsku', ističe naš sugovornik i podsjeća da to čak nije ni pravno moguće jer je za ulazak u diplomaciju jedan od glavnih uvjeta znanje stranih jezika koje Jadranka Kosor naprosto nema.

Budući da su se pojavile spekulacije kako bi Kosoričin ulazak u diplomaciju koristio održavanju dobrih odnosa s europskim pučanima, naši sugovornici poručuju: 'Pa što europskim pučanima treba Kosor? HDZ ima novog predsjednika i pučani će se na njega oslanjati i njega trebaju!'

Engleski Jadranke Kosor