TKO POLITIZIRA PAPU?

Kosor: Zbog Milanovića PR agencije čupaju kosu

01.06.2011 u 16:14

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ocijenila je danas kako izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića o tome da će doći na subotnji susret s papom Benediktom XVI. u zagrebački HNK pokazuju jedan 'neprimjeren stav i aroganciju', a najstrašnijim smatra to što Milanović svojim izjavama sve pokušava svaliti na teret nekom drugom, što, smatra Kosor, govori o politizaciji


Kosor je to izjavila danas nakon obilaska novootvorene tvornice Eurocable Groupa u Jakovlju pokraj Zaprešića, upitana za komentar Milanovićeve izjave da nitko iz njegove stranke nikada nije rekao kako on neće nazočiti susretu s papom Benediktom XVI. u zagrebačkom HNK te kako će se vrlo rado odazvati tom susretu. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pritom je, u povodu medijskih najava da neće nazočiti susretu s papom, izjavio 'kako je uvjeren da Crkva s tom informacijom nema nikakve veze, a ovo drugo - zna se'.

'To da će ipak doći trebao je reći jučer, odnosno onda kad su mediji počeli o tome govoriti. Radi se definitivno o činjenici da je pod pritiskom PR agencija, koje očito čupaju kosu zbog te njegove odluke, odlučio na njihov nagovor promijeniti odluku. Ostaje činjenica da se radi o jednom zaista neprimjerenom stavu i aroganciji, a najstrašnije u svemu tome je da svojim izjavama nakon svega pokušava to svaliti na teret nekom drugom, što govori o politizaciji. Nitko iz politike nije politizirao činjenicu da je odbio doći na susret s papom, dapače svi smo bili zaprepašteni. Naprosto je činjenica da nitko to nije politizirao. Najbolje je da to komentiraju građanke i građani', kazala je Kosor.