PREMIJERKA U VAŽNOJ MISIJI

Kosor tražila da promijene ime njezine ulice!

Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednica mladeži HDZ-a Martina Banić u ime Vlade RH i premijerke Jadranke Kosor tražila je od zagrebačkog Ureda za imenovanje ulica da se preimenuje ulica u kojoj živi premijerka. Tražila je da se Šeferova ulica na Ravnicama preimenuje u Šeferljevu ulicu, kako je premijerki sugerirao njezin susjed Krešimir Gavran

Vladin, odnosno premijerkin zahtjev, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco proslijedio je skupštinskom Odboru za imenovanje ulica, naselja i trgova koji je jučer glatko odbio preimenovanje Šeferove ulice u Šeferljevu.

U vladinom zahtjevu navodi se da je premijerka Kosor primila predstavku svog susjeda Krešimira Gavrana koji joj se požalio na nepravilno označavanje Ulice Vilka Šefera na Ravnicama. Uz zahtjev je priložen mail koji je Gavran poslao premijerki, a prenosi ga Zagrebancija.com

'Poštovana gospođo predsjednice,

kao vaš susjed i kao osoba koja se divi vašem radu, želim vas samo informirati o jednoj naoko nebitnoj stvari:

naime, ulica u kojoj vi živite dobila je ime po slikaru Vilku Ševerovu pa, prema tome, ne može se nikako zvati Šeferova ulica (kao što piše na tabli ), nego ŠEFERLJEVA ULICA ili ULICA VILKA ŠEVEROVA.

Zato vas molim da svojim autoritetom ukažete gradskim vlastima na tu nepravilnost (naravno, ako budete imali vremena).

Puno uspjeha u radu želi vam vaš susjed

Krešimir Gavran'

U raspravi na skupštinskom Odboru SDP-ov Marin Knezović rekao je da su svjesni da naziv ulice nije pravopisno točan, ali i da su stručnjaci utvrdili da u Zagrebu postoji čitav niz ulica koje imaju sličan problem.

'Stručni suradnici koji savjetuju Odbor ističu da postoji na desetke ulica koje bi se trebale preimenovati zbog istih takvih nepravilnosti. Jedna od njih je i Gajeva', rekao je Knezović.

Odbor je na kraju jednoglasno odbio zahtjev jer, kako kažu, promjenom bi napravili veću štetu nego korist. Naime, kada bi se promijenilo ime ulice, stanari koji u njoj žive morali bi promijeniti i sve dokumente. Budući da bi građani dokumente morali mijenjati zbog toga što je Grad promijenio ime ulice, troškovi izrade novih platili bi se iz gradskog proračuna.

Neka se Kosoričina ulica zove 'Ulica obitelji Drobac'

Nezavisni zastupnik Zvonko Maković u raspravi je čak ponudio da se premijerkinoj ulici da potpuno novo ime. On je ironično predložio novi naziv - Ulica obitelji Drobac.

'U toj ulici dogodila se tragedija koja je obilježje jednog vremena', rekao je Maković i nastavio: 'Slikar Ševerov ne bi ostao bez ulice, njemu bismo mogli dati potpuno novu ulicu.'

Članovi Odbora kažu da su ostali iznenađeni kada su primili ovaj zahtjev, ističući da je nevjerojatno da u Vladi imaju vremena baviti se takvim banalnim stvarima kao što su imena ulica u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!