'UČINILO SE ŠTO SE MOGLO'

Kosor: ne namjeravam mijenjati nikoga u Vladi

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 13.09.2009 19:50
  • Objavljeno 13.09.2009 u 19:40
Bačić, Kosor i Milinović

Bačić, Kosor i Milinović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongracic

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da ne namjerava zamijeniti nikoga u Vladi, a govoreći o antirecesijskim mjerama, rekla je kako se prihod od tzv. kriznog poreza ulaže u sve ono što je nužno da bi država funkcionirala

'Ne razmišljam o tome', odgovorila je Kosor u intervjuu za RTL televiziju na pitanje razmišlja li o tome da zamijeni nekog u Vladi.

S obzirom na okolnosti, kako je rekla, zadovoljna je radom Vlade. 'Znam da sam učinila sve što se moglo u ovom okolnostima', rekla je Kosor upozorivši na utjecaj globalne recesije.

Nije se složila s ocjenom novinarke da je za sadašnju lošu ekonomsku situaciju kriva i Vlada koja je 'dijelila šakom i kapom'. 'Ne mislim da je ikoja vlada dijelila šakom i kapom', rekla je Kosor.

Upitana na što se troši tzv. krizni porez odgovorila je kako je to 'prihod državnog proračuna' i ulaže se 'u sve ono što je nužno da bi država funkcionirala' i istaknula kako je napravljena analiza primjene antirecesijskih mjera, te najavila donošenje još nekih, novih mjera, ali nije navela kakvih. 'Očekujemo neke nove mjere, koje možda nećemo zvati antirecesijskima, već mjere Vlade. Vidjet ćete', rekla je Kosor.

Premijerka smatra da nema razloga za prijevremene izbore jer, naglasila je, Vlada ima stabilnu većinu. 'Prije svega, nikakvih izbora se ne bojim, ali sada nema potrebe jer Vlada ima stabilnu većinu. I mislim, sada u ovoj situaciji, kad ćemo imati odblokirane pregovore i završavati posao za ulazak u EU da bi bilo izvan svake pameti'.

Upitana, vozi li, kao i bivši premijer Ivo Sanader u petoj brzini, Kosor je odgovorila kako uopće ne vozi. 'Ja uopće ne vozim, kao što znate imam vozača, službenog, 24 sata dnevno'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi